Megxit: “Πράσινο φως” από την Ελισάβετ για την απόφαση των Χάρι και Μέγκαν

Megxit: “Πράσινο φως” από την Ελισάβετ για την απόφαση των Χάρι και Μέγκαν
Η βασίλισσα Ελισάβετ, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ AP

Η Ελισάβετ "υποστηρίζει πλήρως" την επιθυμία του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ και τους δίνει το ελεύθερο για μια "μεταβατική περίοδο" μεταξύ Καναδά και Βρετανίας. Τι αναφέρει το βασιλικό ανακοινωθέν.

Το “πράσινο φως” στον δούκα και την δούκισσα του Σάσεξ Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ για μια “περίοδο μετάβασης”, κατά την οποία θα περνούν χρόνο στον Καναδά και στη Βρετανία, έδωσε η βασίλισσα Ελισάβετ την Δευτέρα μετά το πολυαναμενόμενο ραντεβού για το μέλλον τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το παλάτι, η βασίλισσα “υποστηρίζει πλήρως” την επιθυμία του ζευγαριού για έναν νέο ρόλο αλλά “θα προτιμούσε να παραμείνουν εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης της βασιλικής οικογένειας”.

Πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα για τα “περίπλοκα θέματα”, προσθέτει η Ελισάβετ, τονίζοντας ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες μέρες.

Ο Χάρι και η Μέγκαν προκάλεσαν χαμό την προηγούμενη Τετάρτη όταν ανακοίνωσαν ότι θέλουν να παραιτηθούν από το αξίωμά τους. Την Δευτέρα και μετά από μέρες συζητήσεων, φημών και παραφιλολογίας, η βασίλισσα συναντήθηκε με τον εγγονό της Χάρι, τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολος και ο δούκας του Κέιμπριτζ Ουίλιαμ σε μια “πολύ εποικοδομητική” επαφή, όπως τόνισε.

“Πιο ανεξάρτητη ζωή”

Το πλήρες κείμενο του βασιλικού ανακοινωθέντος έχει ως εξής:

“Σήμερα η οικογένειά μου είχε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις για το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του.

Η οικογένειά μου και εγώ υποστηρίζουμε πλήρως την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσει μια νέα ζωή ως νέα οικογένεια. Παρ’ όλο που θα θέλαμε να παραμείνουν μέλη της βασιλικής οικογένειας με πλήρες ωράριο, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια ενώ θα παραμείνουν ένα πολύτιμο κομμάτι της οικογένειάς μου.

Ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θέλουν να εξαρτώνται από δημόσιους πόρους στη νέα τους ζωή.

Επομένως συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει μια περίοδος μετάβασης κατά την οποία ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα περάσουν χρόνο στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για πολύπλοκα ζητήματα προς επίλυση για την οικογένειά μου και πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα αλλά ζήτησα να ληφθούν τελικές αποφάσεις τις προσεχείς μέρες”.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχε εκδοθεί κοινή ανακοίνωση του Χάρι και του αδερφού του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, με την οποία διέψευσαν και χαρακτήρισαν ψευδές, δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας που υποστήριζε ότι οι Χάρι-Μέγκαν νιώθουν ότι εξαναγκάστηκαν σε φυγή, πέφτοντας θύματα bullying από μέλη της οικογένειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα