Μέση Ανατολή: Έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Α. και ανησυχία από τον ΟΗΕ

Μέση Ανατολή: Έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Α. και ανησυχία από τον ΟΗΕ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών AP

Για "πόλεμο ευρείας κλίμακας" προειδοποιεί ο ΟΗΕ, ενώ συγκαλείται την Τετάρτη το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Το Ισραήλ και η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς οδεύουν προς «έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας», προειδοποίησε απόψε ο ειδικός συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για τη Μέση Ανατολή, Τορ Βένεσλαντ, καλώντας όλες τις πλευρές να βάλουν «αμέσως» τέλος στις συγκρούσεις μεταξύ τους.

«Σταματήστε αμέσως τα πυρά. Αυτή η κλιμάκωση οδεύει προς έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας. Οι επικεφαλής όλων των πλευρών πρέπει να δεσμευτούν για την αποκλιμάκωση. Ένας πόλεμος στη Γάζα θα ήταν καταστροφικός και αυτοί που θα πλήρωναν το τίμημα είναι οι απλοί άνθρωποι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νορβηγός διπλωμάτης.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει σήμερα, Τετάρτη, νέα έκτακτη συνεδρίαση για τη σύγκρουση, τη δεύτερη συνεδρίαση μέσα σε τρεις ημέρες, έγινε την Τρίτη γνωστό από διπλωματικές πηγές.

Η νέα συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί έπειτα από πρωτοβουλία της Τυνησίας, της Νορβηγίας και της Κίνας. Η πρώτη συνεδρίαση τη Δευτέρα, την οποία είχε ζητήσει η Τύνιδα, έληξε χωρίς να εκδοθεί καμιά κοινή δήλωση από το Συμβούλιο λόγω των επιφυλάξεων που είχαν εκφράσει οι Ηνωμένες Πολιτείες για την έγκριση ενός κειμένου “σε αυτό το στάδιο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα