Μπέπε Γκρίλο: "Ευρώ δυο ταχυτήτων" για τις Μεσογειακές Χώρες

Μπέπε Γκρίλο: "Ευρώ δυο ταχυτήτων" για τις Μεσογειακές Χώρες

Υπέρ ενός «ευρώ δυο ταχυτήτων» τάχθηκε ο Μπέπε Γκρίλο, επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης

"Ευρώ δυο ταχυτήτων" θέλει ο Μπέπε Γκρίλο για την Ελλάδα, την Ιταλία και τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες                                

"Θεωρώ ότι πρέπει να περάσουμε σε ένα ευρώ δυο ταχυτήτων, και ότι για την επίτευξη του στόχου αυτού πρέπει να συμμαχήσουν η Ιταλία, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία", ανέφερε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του κινήματός του για τις Ευρωεκλογές, ο Γκρίλο τόνισε ότι ζητά την κατάργηση του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας, την άμεση υιοθέτηση των Ευρωομολόγων και την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

"Δεν μας ενδιαφέρει η δημοσιονομική, αλλά η ανθρώπινη, η κοινωνική σταθερότητα» πρόσθεσε ο Ιταλός πολιτικός και ηθοποιός, σύμφωνα με τον οποίο «είναι ανεπίτρεπτο στην Ελλάδα να μην μπορεί ο κόσμος να ζεσταθεί, να αναγκάζεται να δίνει πίσω τις πινακίδες των Ι.Χ., οι πολίτες να μην μπορούν να αγοράσουν φάρμακα».

"Στην Ευρώπη τα χρέη πρέπει να τα μοιραζόμαστε, να υπάρχει κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος του δημόσιου χρέους κι αυτό έπρεπε να γίνει και με την περίπτωση της Ελλάδας», τόνισε ο Γκρίλο ο οποίος επανάλαβε ότι "αν δεν υπήρχε το κίνημά του και στην χώρα του θα είχε δημιουργηθεί μια ισχυρή Χρυσή Αυγή, ένα ακροδεξιό κίνημα".

Αναφερόμενος στην κατάσταση της Ιταλίας, υπογράμμισε ότι "στην πραγματικότητα η χώρα έχει χρεοκοπήσει από το 2011 και μέχρι τώρα οι τράπεζες την κρατούν στην ζωή μόνον για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους".

SHARE:

24Media Network