Νεπάλ: Βρέθηκαν οι σοροί 100 πεζοπόρων, που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα

Νεπάλ: Βρέθηκαν οι σοροί 100 πεζοπόρων, που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα

Σορούς θυμάτων του φονικού σεισμού της 25ης Απριλίου στο Νεπάλ, συνεχίζουν να ανασύρουν τα σωστικά συνεργεία

Η αστυνομία του Νεπάλ σε συνεργασία με εθελοντές από την περιοχή εντόπισε τα πτώματα περίπου 100 πεζοπόρων και χωρικών που είχαν καταπλακωθεί από χιονοστιβάδα, η οποία προκλήθηκε έπειτα από τον πρόσφατο σεισμό, και σκάβει μέσα στο χιόνι και τον πάγο σε μία προσπάθεια εντοπισμού δεκάδων άλλων αγνοουμένων, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Τα πτώματα εντοπίστηκαν το Σάββατο και την Κυριακή στο χωριό Λάνγκστανγκ, 60 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας Κατμαντού, το οποίο βρίσκεται σε ένα δημοφιλές σε δυτικούς πεζοπόρους μονοπάτι.

Σύμφωνα με τις αρχές, ολόκληρο το χωριό, το οποίο διαθέτει 55 ξενώνες για τους πεζοπόρους, καταπλακώθηκε από τη χιονοστιβάδα.

"Οι τοπικοί εθελοντές και το προσωπικό της αστυνομίας σκάβουν με φτυάρια σε βάθος σχεδόν δύο μέτρων μέσα στο χιόνι αναζητώντας περισσότερα θύματα", δήλωσε ο Γκαουτάμ Ριμάλ, ένας αξιωματούχος της περιοχής.

Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και τουλάχιστον επτά ξένοι, αλλά από αυτούς μόνο οι δύο έχουν αναγνωριστεί, είπε ο ίδιος.

Δεν είναι σαφές πόσα άτομα βρίσκονταν στο Λάνγκστανγκ όταν το χωριό επλήγη από τη χιονοστιβάδα, αλλά άλλοι αξιωματούχοι είπαν ότι περίπου 120 περισσότεροι άνθρωποι ενδεχομένως να έχουν θαφτεί κάτω από το χιόνι.

Ο σεισμός της 25ης Απριλίου στοίχισε τη ζωή σε 7.276 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό σε περισσότερους από 14.300, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Νεπάλ.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, οκτώ εκατομμύρια από τους 28 εκατομμύρια κατοίκους του Νεπάλ επλήγησαν από τον σεισμό, ενώ τουλάχιστον δύο εκατομμύρια θα έχουν ανάγκη από σκηνές, νερό, τρόφιμα και φάρμακα για τους επόμενους τρεις μήνες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νεπάλ Σεισμός, Σεισμός
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επιζών ετών 101 βρέθηκε 8 ημέρες μετά το φονικό σεισμό στο Νεπάλ

Ξεπέρασαν τους 7.000 οι νεκροί από το σεισμό στο Νεπάλ

Σεισμός στο Νεπάλ : Καμία ελπίδα για τους αγνοούμενους

SHARE:

24Media Network