Νετανιάχου σε Πούτιν: Ο εφοδιασμός της Συρίας με S-300 θα αυξήσει τους κινδύνους στην περιοχή

Στιγμιότυπο από συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Μπένιαμιν Νετανιάχου
Στιγμιότυπο από συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Μπένιαμιν Νετανιάχου AP

Τηλεφωνική επικοινωνία του Ισραηλινού πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο μετά την απόφαση της Μόσχας να εφοδιάσει την Συρία με αντιαεροπορικά συστήματα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, που έγινε με δική του πρωτοβουλία μετά την απόφαση της Ρωσίας να εφοδιάσει την Συρία με τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300, δήλωσε ότι τα συστήματα αυτά «θα αυξήσουν τους κινδύνους στην περιοχή».

«Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η μεταβίβαση προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμών σε ανεύθυνα χέρια θα αυξήσει τους κινδύνους στην περιοχή» ανακοίνωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

ADVERTISING

Ο Νετανιάχου κατέστησε σαφές, αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ότι το Ισραήλ «θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ασφάλεια και τα συμφέροντα του» υπονοώντας σαφώς τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποιεί στην Συρία.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου του είπε ότι η απόφαση της Ρωσίας να εφοδιάσει τη Συρία με σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων S-300, έχει στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των Ρώσων στρατιωτικών στην Συρία που μάχονται κατά της τρομοκρατίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία, Ισραήλ, Πούτιν, Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξοπλίζει τη Συρία με S-300 η Ρωσία

Ρωσία: Επιμένει κατά του Ισραήλ για την κατάρριψη του στρατιωτικού αεροσκάφους

Νετανιάχου σε Πούτιν: Η Συρία ευθύνεται για την κατάρριψη του αεροπλάνου

SHARE:

24Media Network