Νικαράγουα: Καταγγελία για απαγωγή και δολοφονία ηγέτη της αντιπολίτευσης

Νικαράγουα.
Νικαράγουα. AP

Οι Πολίτες για την Ελευθερία καταγγέλλουν οτι ο ηγέτης τους Χοσέ Λόπες απήχθη και δολοφονήθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Το αντιπολιτευόμενο κόμμα Πολίτες για την Ελευθερία (Ciudadanos por la Libertad, CxL) κατήγγειλε χθες Πέμπτη την απαγωγή και τη δολοφονία ενός από τους ηγέτες του, του Χοσέ Λόπες, στο βορειοανατολικό τμήμα της Νικαράγουας.

«Τρεις ένοπλοι απήγαγαν τον ηγέτη των Πολιτών για την Ελευθερία Χοσέ Λόπες, 51 ετών» και «κατόπιν τον δολοφόνησαν» χρησιμοποιώντας πυροβόλο όπλο, ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το κόμμα, κατά το οποίο το έγκλημα διαπράχθηκε το βράδυ της Δευτέρας στον δήμο της Μουλουκούκου, 250 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την πρωτεύουσα Μανάγκουα.

ADVERTISING

Το κόμμα CxL είναι ανάμεσα στις νικαραγουανές παρατάξεις που επιδιώκουν να σχηματιστεί ευρεία συμμαχία της αντιπολίτευσης, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα την ερχόμενη Τρίτη, ενόψει των εκλογών του 2021.

Το κόμμα των σαντινιστών που βρίσκεται στην εξουσία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ο σημερινός πρόεδρος, ο Ντανιέλ Ορτέγα, να είναι και πάλι υποψήφιος, για τέταρτη συναπτή θητεία.

Ο αρχηγός του κράτους κατηγορείται από την αντιπολίτευση για σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην καταστολή των κινητοποιήσεων που ξέσπασαν τον Απρίλιο του 2018 και μετατράπηκαν σε αντικυβερνητική εξέγερση έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 328 άνθρωποι ενώ άλλοι 88.000 εξορίστηκαν, σύμφωνα με τη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΔΕΑΔ).

Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: δολοφονία
SHARE:

24Media Network