Η νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών συμβάλλει στη μείωση των αυτοκτονιών

Η νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών συμβάλλει στη μείωση των αυτοκτονιών
LGBTQI Pride, στην Δανία ap

Σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη ύστερα από την νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών στην Δανία και τη Σουηδία, αποδείχθηκε ότι μειώθηκαν εντυπωσιακά τα ποσοστά των αυτοκτονιών.

Τα ποσοστά των αυτοκτονιών ανθρώπων που βρίσκονταν σε σχέση με άτομα του ίδιου φύλου μειώθηκαν εντυπωσιακά μετά την νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με μελέτη του Δανεζικού Ινστιτούτου Ερευνών για την πρόληψη των αυτοκτονιών, οι ομοφυλόφιλοι εξακολουθούν να έχουν περισσότερες πιθανότητες να αφαιρέσουν τη ζωή τους. Παρ’ όλα αυτά όταν το Ινστιτούτο συνέκρινε τα ποσοστά των αυτοκτονιών ομοφιλόφυλων και ετερόφιλων ανδρών κατά τις περιόδους 1989-2002 και 2003-16 τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μεταξύ των δύο περιόδων, ο αριθμός των αυτοκτονιών μεταξύ των ατόμων που βρίσκονταν σε γάμους με το ίδιο φύλο μειώθηκε κατά 46%, σε σύγκριση με την κατά 28% μείωση του αριθμού των αυτοκτονιών ατόμων που βρίσκονταν σε ετερόφυλες σχέσεις.

“Αν και τα ποσοστά αυτοκτονίας στους γενικούς πληθυσμούς της Δανίας και της Σουηδίας μειώνονται τις τελευταίες δεκαετίες, το ποσοστό για όσους ζουν σε γάμο ομοφυλοφίλων μειώθηκε με πιο απότομο ρυθμό, κάτι που δεν έχει σημειωθεί προηγουμένως”, σύμφωνα με την Annette Erlangsen.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια μελέτη οι αυτοκτονίες των ομοφυλοφίλων εξακολουθούν να είναι διπλάσιες συγκριτικά με των ετερόφιλων ατόμων. Αντίστοιχα ψηλότερο είναι και το ποσοστό των μη παντρεμένων σε σχέση με τους παντρεμένους.

Παρά τη φήμη της Σκανδιναβίας ως προοδευτικού ηγέτη για τα δικαιώματα LGBT +, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα αποκάλυψε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των Δανών ανδρών θεωρούσαν ότι το σεξ μεταξύ δύο ανδρών είναι ηθικά λανθασμένο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα