Η Νότια Κορέα θα στείλει 600.000 τεστ για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ

Μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό
Μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό AP

Τα τεστ θα δοθούν και θα πληρωθούν από την αμερικανική κυβέρνηση, ενώ άλλα 150.000 κιτ αναμένεται να εξαχθούν στις ΗΠΑ στο άμεσο μέλλον.

Η Νότια Κορέα πρόκειται να στείλει 600.000 τεστ για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ αύριο Τρίτη έπειτα από αίτημα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος σήμερα.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε- ιν στις 25 Μαρτίου ο Τραμπ ζήτησε από τη Σεούλ να στείλει τεστ για την covid-19 στις ΗΠΑ, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με τη γοργή εξάπλωση της επιδημίας σε πολλές πολιτείες.

ADVERTISING

Το αεροσκάφος της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων το οποίο θα μεταφέρει τα τεστ αναμένεται να αναχωρήσει από τη Νότια Κορέα στις 10:30 το πρωί της Τρίτης, επεσήμανε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Τα τεστ θα δοθούν και θα πληρωθούν από την αμερικανική κυβέρνηση, ενώ άλλα 150.000 κιτ αναμένεται να εξαχθούν στις ΗΠΑ στο άμεσο μέλλον.

Νοτιοκορεατικές εταιρείες έχουν ήδη εξάγει τεστ για τον κορονοϊό σε αμερικανικές πόλεις, όπως το Λος Άντζελες, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνεται μαζική εισαγωγή τεστ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η Νότια Κορέα κατάφερε να αντιμετωπίσει την πρώτη μεγάλη επιδημία της covid-19 εκτός Κίνας χωρίς να επιβάλει σημαντικούς περιορισμούς στις κινήσεις των πολιτών χάρη στη μαζική εκστρατεία ελέγχων που διεξήγαγε και την ιχνηλάτηση των επαφών των ασθενών.

Η Σεούλ αποδίδει εν μέρει την επιτυχία της στις κινήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων και ιδιωτικών εταιρειών για την ανάπτυξη και την έγκριση τεστ, γεγονός που επέτρεψε στη χώρα να ελέγξει γρήγορα χιλιάδες ανθρώπους.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους έχουν καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από τον κορονοϊό σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα, σχεδόν 22.000 μέχρι χθες Κυριακή, με 42 πολιτείες να έχουν επιβάλει καθολική καραντίνα στους πολίτες.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Κορέα, ΗΠΑ
SHARE: