Νότια Κορέα: Υποχρεώνει την Google και την Apple σε αλλαγές στα συστήματα πληρωμών τους

Νότια Κορέα: Υποχρεώνει την Google και την Apple σε αλλαγές στα συστήματα πληρωμών τους
shutterstock

Νομοσχέδιο που αναμένεται να υπογραφεί στη Νότια Κορέα, αναγκάζει την Apple και την Google να καταργήσουν τα μονοπωλιακά συστήματα πληρωμής.

Η Νότια Κορέα ενέκρινε την Τρίτη (31/08), νομοσχέδιο που υποχρεώνει την Google και την Apple να εφαρμόσουν εναλλακτικά συστήματα πληρωμών σε αγορές που γίνονται σε εφαρμογές. Σκοπός της απαγόρευσης της πρακτικής των δύο εταιρειών, είναι να προωθηθεί ένας δικαιότερος ανταγωνισμός.

Οι τεχνολογικοί γίγαντες έχουν αντιμετωπίσει εκτεταμένη κριτική σχετικά με την πρακτική να απαιτούν από τους προγραμματιστές να έχουν διαθέσιμο μόνο το εντός εφαρμογής τους, σύστημα πληρωμής, για το οποίο λαμβάνουν προμήθειες έως και 30%.

Βάσει του νέου νόμου, οι δημιουργοί εφαρμογών θα μπορούν να επιλέγουν ποια συστήματα πληρωμών θα χρησιμοποιούν για την διαδικασία αγορών, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι πλέον σε θέση να παρακάμψουν τις μεγάλες χρεώσεις που επιβάλλονται από τους δύο τεχνολογικούς κολοσσούς.

Η Google δήλωσε σχετικά με τις αλλαγές που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ, ότι εξετάζει τον τρόπο συμμόρφωσης με τη νομοθεσία. “Το Google Play παρέχει πολύ περισσότερα από την επεξεργασία πληρωμών και η χρέωση υπηρεσιών μας βοηθά να διατηρείται το Android δωρεάν, δίνοντας στους προγραμματιστές τα εργαλεία και την παγκόσμια πλατφόρμα, για πρόσβαση σε δισεκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμο”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

“Και όπως κοστίζει στους δημιουργούς χρήματα, για την κατασκευή μιας εφαρμογής, μας κοστίζει και εμάς, η κατασκευή και η συντήρηση ενός λειτουργικού συστήματος. Θα σκεφτούμε πώς να συμμορφωθούμε με αυτόν τον νόμο διατηρώντας παράλληλα ένα μοντέλο που να υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα και θα ανακοινώσουμε περισσότερα τις επόμενες εβδομάδες”, δήλωσε.

Στις ΗΠΑ, η Apple ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι συμφώνησε να επιτρέψει στους προγραμματιστές εφαρμογών iPhone να στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους χρήστες, σχετικά με φθηνότερους τρόπους πληρωμής για ψηφιακές συνδρομές.

Η παραχώρηση της Apple, ήταν μέρος μιας προκαταρκτικής διευθέτησης μιας αγωγής που κατατέθηκε εξ ονόματος προγραμματιστών σε εφαρμογές iPhone στις ΗΠΑ.

Η Apple εμπλέκεται και σε μια υπόθεση από την Epic Games, τον κατασκευαστή του δημοφιλούς παιχνιδιού ‘Fortnite’. Όπως αναφέρει το AP, ο δικαστής αναρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της υπόθεσης, για ποιο λόγο η Apple δεν μπορούσε να επιτρέψει στους προγραμματιστές εφαρμογών όπως το Fortnite, να παρέχουν μια σειρά από επιλογές πληρωμής στις εφαρμογές τους.

Τον περασμένο χρόνο, τόσο η Google όσο και η Apple μείωσαν τις προμήθειες από 30% σε 15% για προγραμματιστές με ετήσια έσοδα κάτω από 1 εκατομμύριο δολάρια, μια κίνηση που καλύπτει πλέον τις περισσότερες εφαρμογές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα