Ντόναλντ Τραμπ: Μοιάζει το αδιαφιλονίκητο φαβορί

Republican presidential candidate Donald Trump addresses a gathering during a campaign stop at the Tsongas Center in Lowell, Mass., Monday, Jan. 4, 2016. (AP Photo/Charles Krupa)
Republican presidential candidate Donald Trump addresses a gathering during a campaign stop at the Tsongas Center in Lowell, Mass., Monday, Jan. 4, 2016. (AP Photo/Charles Krupa) ASSOCIATED PRESS

Συγκεντρώνει το 40,6% των προθέσεων ψήφου των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων - Τα αποτελέσματα τελευταίας έρευνας

Ο επικρατέστερος διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ, διατηρεί ευρύ προβάδισμα έναντι όλων των αντιπάλων του σε εθνικό επίπεδο, καθώς συγκεντρώνει το 40,6% των προθέσεων ψήφου, όπως κατέδειξε μια επαναλαμβανόμενη έρευνα των Reuters/Ipsos.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 582 πρόσωπα, κατέδειξε ότι ο Τραμπ προσελκύει υψηλότερο ποσοστό των προθέσεων ψήφου από εκείνο που εξασφαλίζουν οι τέσσερις ισχυρότεροι αντίπαλοί του αθροιστικά: ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ συγκεντρώνει 10,5%, ο συνταξιούχος νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον 9,7%, ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντας Τζεμπ Μπους 9,2% και ο γερουσιαστής της Φλόριντας Μάρκο Ρούμπιο 7,2%.

Σε μια υποθετική αναμέτρηση ανάμεσα στην επικρατέστερη υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών και τον Τραμπ, η Χίλαρι Κλίντον έχει στατιστικά ασήμαντο προβάδισμα έναντι του Τραμπ: 41,4% έναντι 40,8%.

Ο Τραμπ προηγείται με μεγάλη διαφορά στις προθέσεις ψήφου των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων εδώ και πολλούς μήνες. Διατηρεί το προβάδισμα ενόψει των πρώτων εσωκομματικών αναμετρήσεων στην Άιοβα (1η Φεβρουαρίου) και το Νιου Χάμσιρ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network