Ο Γκρίλο επιχείρησε να 'κόψει' Ελληνίδα υποψήφια στο δήμο της Γένοβας

Ο Γκρίλο επιχείρησε να 'κόψει' Ελληνίδα υποψήφια στο δήμο της Γένοβας

Με δικαστική απόφαση επιστρέφει στην κούρσα για τις δημοτικές εκλογές της Γένοβας η ελληνικής καταγωγής υποψήφια Μαρίκα Κασιμάτη. Την είχε αποκλείσει ο Μπέπε Γκρίλο

Το δικαστήριο της Γένοβας, με δικαστική του απόφαση, όρισε ότι η ελληνικής καταγωγής καθηγήτρια Γεωγραφίας Μαρίκα Κασιμάτη πρέπει να συμπεριληφθεί και πάλι, με το ψηφοδέλτιό της, στους υποψήφιους των δημοτικών εκλογών της Γένοβας.

Η Κασιμάτη ήταν η αρχική υποψήφια που είχαν επιλέξει, μέσω διαδικτύου, οι εγγεγραμμένοι στο κίνημα Πέντε Αστέρων. Όμως ο ιδρυτής του κινήματος, ο Μπέπε Γκρίλο, στα μέσα Μαρτίου είχε κρίνει άκυρη την επιλογή της από την βάση των εγγεγραμμένων, με την αιτιολογία ότι η 53χρονη αυτή καθηγήτρια είχε παραβεί κανόνες και αρχές που εμπνέουν την πολιτική του κίνηση.

Η Μαρίκα Κασιμάτη προσέφυγε στην δικαιοσύνη η οποία -αν δεν υπάρξουν άλλες ενστάσεις και εκπλήξεις- έκανε δεκτό το αίτημά της ότι πρέπει να πάρει μέρος στην κούρα για την εκλογή του νέου δημάρχου, σε δυο μήνες. «Ο Γκρίλο δεν μπορεί να λαμβάνει τέτοιου είδους αποφάσεις σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους των αυτοδιοικητικών εκλογών», υπογράμμισαν οι δικαστές. Όπως τονίζει όμως ο ιταλικός Τύπος, τώρα η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο.

Από την μία ο νέος υποψήφιος δήμαρχος που είχε υποδείξει ο Γκρίλο, ο Λούκα Πιροντίνι, μετά την δικαστική αυτή απόφαση πρέπει να αποσυρθεί από τον προεκλογικό αγώνα. Από την άλλη, όμως, η ελληνικής καταγωγής καθηγήτρια και υποψήφια δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το σύμβολο του κινήματος Πέντε Αστέρων, το οποίο έχει κατοχυρωθεί νομικά από τον ίδιο τον Γκρίλο.

Πρέπει να εμπιστευθείτε τις αποφάσεις μου

«Πρέπει να εμπιστευθείτε τις αποφάσεις μου», είχε πει ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός σε πολλά μέλη του κινήματός του, τα οποία είχαν εκφράσει σοβαρές ενστάσεις σχετικά με τον αρχικό αποκλεισμό της υποψήφιας δημάρχου. Μέχρι αυτή την στιγμή πάντως, η μόνη «κατηγορία» που φαίνεται να προκύπτει σε βάρος της είναι ότι έκανε «like» στο Facebook σε αναρτήσεις μελών και ιθυνόντων του κινήματος που στη συνέχεια διαγράφτηκαν από τους «πεντάστερους».

Από την πλευρά της, η ελληνικής καταγωγής υποψήφια αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Δευτέρας, στην οποία και πιθανότατα θα δώσει τη δική της εξήγηση για τα όσα συνέβησαν. Η ίδια πάντως χαρακτήρισε δικαιολογίες τις αιτιάσεις του αρχηγού του κινήματος των "Πέντε Αστέρων", αναφορικά με τους λόγους που τον οδήγησαν στην προσπάθεια αποκλεισμού της. "Όποιος φοβάται, δεν μπορεί να κάνει επαναστάσεις" είχε σχολιάσει σε παλαιότερη ανάρτησή της στο facebook.

ΦΩΤΟ FB/MarikaCassimatis/ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

SHARE:

24Media Network