Ο Μπιλ Γκέιτς “διεκδικούσε” διάφορες γυναίκες στη Microsoft ενώ ήταν παντρεμένος

Ο Μπιλ Γκέιτς “διεκδικούσε” διάφορες γυναίκες στη Microsoft ενώ ήταν παντρεμένος
Ο Μπιλ Γκέιτς έγινε αντικείμενο έρευνας από το Διοικητικό Συμβούλιο της Microsoft, για σχέση με υπάλληλο του κολοσσού, λίγους μήνες πριν εγκαταλείψει το δημιούργημα του. @2021 AP Photo/Elaine Thompson

Εν αντιθέσει με ό,τι πίστευε η σύζυγος του Μελίντα, ο Μπιλ Γκέιτς φαίνεται πως είχε χρόνο για τη Microsoft, το στεφάνι του και άλλες γυναίκες της εταιρίας και του ιδρύματος του.

Η πρώην σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς, Μελίντα είχε δηλώσει πως ο άνδρας που είχε επιλέξει για σύντροφο της είχε θέμα με το γάμο, γιατί δεν ήξερε αν μπορεί να τον συνδυάσει με τη Microsoft που ήταν η μεγάλη του αγάπη. Στο άρθρο του NEWS 24/7 για την ιστορία αυτής της σχέσης, είχε διευκρινιστεί και ότι η Αν Γουίνμπλαντ, με την οποία πήγαινε κάθε χρόνο διακοπές -με τη συγκατάθεση της Μελίντα- δεν ήταν ερωμένη του, αλλά ένας άνθρωπος που προκαλούσε το πνεύμα του. Ειρήσθω εν παρόδω, η Γουίνμπαλντ είχε δώσει και τη συγκατάθεση της για το γάμο του Μπιλ και της Μελίντα, όταν εκείνος την είχε ρωτήσει σχετικά πριν κάνει την πρόταση.

Σύμφωνα με τα νέα δημοσιεύματα, ο Γκέιτς φαίνεται πως είχε χρόνο για τη Microsoft, τη Μελίντα και άλλες γυναίκες.

Το διοικητικό συμβούλιο του τεχνολογικού κολοσσού είχε προσλάβει ιδιωτικό ερευνητή, για να ασχοληθεί με την ‘προσωπική σχέση’ του ιδρυτή με μια εργαζομένη στην εταιρία, τη δεκαετία του 2000. Η έρευνα διατάχθηκε μήνες πριν την παραίτηση του Γκέιτς, πέρυσι.

“Η Microsoft είχε λάβει μια έγνοια σχετική για σχέση που ήθελε να ξεκινήσει ο ιδρυτής με μια υπάλληλο της εταιρίας, το 2000, στο δεύτερο μισό του 2019. Επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου είχε εξετάσει αυτήν την ανησυχία, με τη βοήθεια δικηγορικού γραφείου που ανέλαβε την έρευνα. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής, η Microsoft πρόσφερε μεγάλη υποστήριξη στον υπάλληλο που έθεσε την έγνοια” δήλωσε μέλος της εταιρίας στο NPR.

Η Wall Street Journal δημοσίευσε την Κυριακή 16/5 πως το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την παραίτηση του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία και φιλάνθρωπου, ενόσω είχε τεθεί υπό εξέταση η ρομαντική σχέση που είχε χαρακτηριστεί ως ‘ακατάλληλη’. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Γκέιτς διέψευσε την όποια σύνδεση της εξόδου του με την έρευνα. Στη γραπτή δήλωση που έστειλε στο NPR αναφέρεται πως “υπήρχε μια σχέση, περίπου πριν 20 χρόνια, που τελείωσε φιλικά. Η απόφαση του Μπιλ να φύγει από το ΔΣ δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με το θέμα. Είχε εκφράσει το ενδιαφέρον να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στη φιλανθρωπία, με την οποία ασχολείτο ήδη χρόνια”.

Την Κυριακή 16/5 προέκυψε και το άρθρο των New York Times, σύμφωνα με το οποίο ο Γκέιτς φέρεται να διεκδίκησε διάφορες γυναίκες που εργάζονταν στη Microsoft ή στο ίδρυμα του και είχε αναπτύξει “φήμη για αμφισβητήσιμες συμπεριφορές σε περιβάλλοντα που σχετίζονταν με την εργασία”. Έξι πρώην και νυν υπάλληλοι επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες.

Μια έδωσε και το email που της είχε στείλει ο εκ των πιο πλουσίων κατοίκων του πλανήτη, κατόπιν μιας παρουσίασης που είχε κάνει. Της έκανε πρόταση να δειπνήσουν μαζί, σημειώνοντας ‘αν αυτό σε κάνει να νιώθεις άβολα, κάνε πως δεν συνέβη ποτέ’. Μια άλλη γυναίκα είπε πως είχε δεχθεί ανάλογη πρόταση, ενώ είχε συνοδεύσει το αφεντικό της, στο Gates Foundation σε ταξίδι στη Νέα Υόρκη.

Στο ίδιο κείμενο τονίστηκε πως η σχέση του Γκέιτς με τον Τζέφρι Έπστιν -αφότου ο τελευταίος καταδικάστηκε για σεξουαλική επαφή με κορίτσια ηλικίας 14 χρόνων- ήταν η αφορμή για να κάνει αίτηση διαζυγίου η Μελίντα. 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα