Ο Σαρκοζί κυκλοφορεί βιβλίο με τίτλο ‘Η Γαλλία για μια ζωή’

default image

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, έγραψε ένα βιβλίο για τις νίκες και τις ήττες της πολιτικής του ζωής. "Μοναδικός μου κριτής θα είστε εσείς" λέει σε μήνυμά του στο facebook

Συγγραφέας βιβλίου ο Νικολά Σαρκοζί, που ευελπιστεί μέσα από τις σελίδες του να κατορθώσει να συγκινήσει και πάλι το γαλλικό αναγνωστικό κοινό και μαζί του, τους Γάλλους ψηφοφόρους που του γυρίζουν εμφατικά την πλάτη. Έπειτα από το φιάσκο των περιφερειακών εκλογών που από αντί για επίδειξη δύναμης, προκάλεσαν τριγμούς και έφεραν γκρίνια και “αμφισβητίες” στο εσωτερικό της συντηρητικής παράταξης των Ρεπουμπλικάνων, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας πρέπει να κάνει πολλά για να πείσει πως αποτελεί την αξιόπιστη εναλλακτική για τις προεδρικές του 2017 και όχι την έσχατη λύση της σύμπραξης όλων των ψηφοφόρων σε έναν δεύτερο γύρο με αντίπαλο τη Λε Πεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού ραδιοφώνου Europe 1, το βιβλίο του θα έχει τίτλο “Η Γαλλία για μια ζωή” αναμένεται να κυκλοφορήσει την ερχόμενη Δευτέρα. Ο ίδιος ο Νικολά Σαρκοζί σημείωσε σχετικά στο λογαριασμό του στο Facebook:

“Αγαπητοί μου φίλοι,

έγραψα ένα βιβλίο, που κυκλοφορεί τη Δευτέρα. Αν το βιβλίο έχει έναν σκοπό, μια χρησιμότητα, αυτή είναι πως προέκυψε σε μια στιγμή έκλαμψης, ήθελα να κάνω αυτή την προσπάθεια να αναζητήσω, βαθιά μέσα μου, την αλήθεια μου, τα λάθη μου, όπως και τις επιτυχίες μου. Θέλω να σας πω, χωρίς ύφος και στήσιμο, τι ακριβώς έκανα και τι πιστεύω πως πρέπει να γίνει στο μέλλον. Η μόνη κριτική που με αφορά είναι η δική σας, εκείνη των ψηφοφόρων από κάθε πολιτικό ορίζοντα, τον οποίο αναζητώ λιγότερο για να τον σαγηνεύσω, αλλά να τον πείσω για την πολυπλοκότητα της κατάστασης και την αλληλουχία των γεγονότων.

Αναγνωρίζω την κρίση εμπιστοσύνης που διατρέχει την πολιτική και τους πολιτκούς. Δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να εξαιρέσω τον εαυτό μου και το μέρος της ευθύνης που μου αναλογεί προσωπικά σε αυτή την κατάσταση. Αλλά, ίσως να δούμε σε αυτή την συγγραφική άσκηση μια αυθεντική προσπάθεια επανίδρυσης της εμπιστοσύνης. Επικίνδυνη Αποστολή; Ίσως. Αλλά τουλάχιστον, θα την επιχειρήσω προσωπικά. Κάθε φορά, έκρινα πως δεν είναι καλή στιγμή, σωστός λόγος. Σήμερα, έκανα το βήμα. Σε εσάς θέλω να μιλήσω”.

Πηγή: 20mintues.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα