Οι φονικότεροι σεισμοί στην ιστορία του Νεπάλ

Οι φονικότεροι σεισμοί στην ιστορία του Νεπάλ

Οι φονικότεροι σεισμοί που έχουν σημειωθεί στη περιοχή του Νεπάλ τα τελευταία χρόνια, άφησαν πίσω τους χιλιάδες ανθρώπους νεκρούς και αμέτρητες υλικές ζημιές (pics)

Ο σημερινός σεισμός είναι ένας από τους φονικότερους των τελευταίων χρόνων, καθώς μια πρόχειρη καταγραφή των θυμάτων κάνει λόγω για 700 νεκρούς, αριθμός που αυξάνεται συνεχώς.  Όλα αυτά χωρίς να αναφερθούν οι υλικές ζημιές.

Ο φονικός σεισμός των 7.9 ρίχτερ που χτύπησε το Νεπάλ προκάλεσε αμέτρητες υλικές ζημιές και άφησε πίσω του εκτός από τους εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός ακόμη και στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

Οι φονικότεροι σεισμοί στην ιστορία του Νεπάλ

Ο κάτοικοι του Νεπάλ, που βρίσκεται εκεί που συναντώνται η τεκτονικές πλάκες της Ινδίας και του Θιβέτ, είναι συνηθισμένοι στους σεισμούς, ωστόσο ο τελευταίος ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Οι φονικότεροι σεισμοί που έχουν καταγραφεί στο Νεπάλ είναι οι παρακάτω:

Ιανουάριος 1934:

Ένας από τους ισχυρότερους και τους καταστροφικότερους σεισμούς που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας, καθώς άφησε πίσω του 16.000 ανθρώπους στο Νεπάλ αλλά και τις περιοχές της Ινδίας που συνορεύουν με αυτό.

Ο σεισμός προκάλεσε αμέτρητες υλικές ζημίες σε ιδιόκτητα αλλά και ιστορικά κτίρια, όπως ο πύργος του Κατμαντού. Επίκεντρο του φονικού σεισμού ήταν το ανατολικό Νεπάλ, 6 μόλις χιλιόμετρα από  το χιονισμένο Έβερεστ. Ο ναός είχε χτιστεί από την αρχή, ωστόσο καταστράφηκε ακόμη μια φορά από το σημερινό σεισμό.

Οι φονικότεροι σεισμοί στην ιστορία του Νεπάλ

Ιούλιος 1980:

Ένας σεισμός 6.5 ρίχτερ που είχε το επίκεντρό του στο δυτικό Νεπάλ, άφησε πίσω του περισσότερα από 100 θύματα, κατέστρεψε περιουσίες και αγροτικές εκτάσεις.

Αύγουστος 1988:

Ο σεισμός που σημειώθηκε ήταν 6.8 ρίχτερ και είχε επίκεντρο τα σύνορα μεταξύ Νεπάλ και Ινδίας. Σκότωσε περισσότερους από 1000 ανθρώπους και στις δυο χώρες, ενώ έγινε αισθητός στο Νέο Δελχί και και στο Μπαγκλαντές.

Ο σεισμός του 1993 ένας ήπιος σεισμός που επηρέασε κυρίως το κεντρικό και το δυτικό Νεπάλ άφησε πίσω του έναν νεκρό.

Ακόμη ένας σεισμός ακολούθησε το 1994 στο κεντρικό -δυτικό τμήμα του Νεπάλ, αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες τραυματίες και περισσότερα από 80.000 κτίρια κατεστραμμένα, ευτυχώς δεν υπήρχαν νεκροί.

Τα χρόνια που ακολούθησαν δεν ήταν ήρεμα για πολίτες του Νεπάλ, καθώς ένιωσαν τη γη να σείεται το 2001, όταν δυο άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους, το 2002 τραυματίστηκαν 50 άνθρωποι και το 2003 σκοτώθηκαν άλλοι δύο.

Οι φονικότεροι σεισμοί στην ιστορία του Νεπάλ

Σεπτέμβριος 2011:

Ένας ακόμη φονικός σεισμός 6.9 ρίχτερ σημειώθηκε και στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους στο Νεπάλ και την Ινδία. Δεκάδες κτίρια κατέρρευσαν από τους μετασεισμούς, ενώ έγινε αισθητός 42 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρό του στην νοτιοανατολική Ινδία.

(Πηγή: WallStreetJournal

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από τον σεισμό 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ. Καταστράφηκε το ιστορικό κέντρο του Κατμαντού

SHARE:

24Media Network