Ολλανδία: "Ξινές" διακοπές στην Ελλάδα για το βασιλικό ζεύγος

Ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μαξίμα της Ολλανδίας σε εκδήλωση στο Τόκιο τον Οκτώβριο του 2019
Ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μαξίμα της Ολλανδίας σε εκδήλωση στο Τόκιο τον Οκτώβριο του 2019 AP

Αντιδράσεις για τις διακοπές του βασιλιά της Ολλανδίας Γουλιέλμου-Αλέξανδρου και της σύζυγου του Μαξίμα στη βίλα τους στην Αργολίδα. Ποιος ο λόγος.

"Ξινές" βγήκαν οι διακοπές του βασιλιά της Ολλανδίας Γουλιέλμου-Αλέξανδρου και της συζύγου του στην Ελλάδα, αφού πάνω που έφτασαν στο σπίτι τους στην Αργολίδα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω λόγω της έντονης κριτικής που δέχτηκαν για το ταξίδι τους εν μέσω κορονοϊού.

Το βασιλικό ζεύγος έφτασε την περασμένη Παρασκευή στο Δορούφι Κρανιδίου, όπου έχει βίλα από το 2012. Λίγες ώρες όμως αργότερα, μάζεψε τα πράγματά του και μπήκε στο κυβερνητικό αεροσκάφος για να γυρίσει στην Ολλανδία.

ADVERTISING

"Βλέπουμε τις αντιδράσεις των ανθρώπων σε αναφορές στα μέσα ενημέρωσης. Δεν θέλουμε να αφήσουμε καμία αμφιβολία ότι είναι απαραίτητο να ακολουθούμε τις οδηγίες για να ελέγξουμε τον covid-19. Η συζήτηση για τις διακοπές μας δεν συμβάλλει σε αυτό" δήλωσε ο Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η σύζυγός του βασίλισσα Μαξίμα σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ "Golden Dawn Girls" (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Αν και οι διακοπές του Ολλανδού βασιλιά στην Ελλάδα δεν παραβίασαν κανένα από τα μέτρα της χώρας του, συμπεριλαμβανομένων νέων περιορισμών που θεσπίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση έχει αποθαρρύνει τα περιττά ταξίδια. Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη Παρασκευή η Ολλανδία ανακοίνωσε σχεδόν 8.000 νέα κρούσματα, αριθμό ρεκόρ για τη χώρα.

Και όλα αυτά ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Μαρκ Ρούτε σε διάγγελμά του την προηγούμενη εβδομάδα κάλεσε τους πολίτες "να μην δοκιμάσουν τα όρια των μέτρων". "Μπορείτε να πάτε για διακοπές, αλλά μετά να πάτε στο μέρος όπου έχετε κάνει κράτηση στο εξοχικό σπίτι ή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας και να μην μετακινηθείτε. "Εάν πηγαίνετε στο εξωτερικό, οι επιλογές σας είναι περιορισμένες, καθώς υπάρχουν λίγες χώρες που θέλουν να μας έχουν πλέον" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το βασιλικό ζεύγος είχε βρεθεί στο "στόχαστρο" και τον προηγούμενο Αύγουστο μετά τη δημοσίευση φωτογραφίας που το έδειχνε να παραβιάζει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης ενώ βρισκόταν για διακοπές στη Μήλο. Ακολούθησε ανακοίνωσή του, με την οποία ζήτησε συγγνώμη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ολλανδία, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network