Ομπάμα:Θα επικρατήσουμε έναντι της τρομοκρατικής απειλής

Ομπάμα:Θα επικρατήσουμε έναντι της τρομοκρατικής απειλής

Μήνυμα στους τρομοκράτες έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημειώνοντας ότι «αν θέσετε στο στόχαστρο την Αμερική δεν θα βρείτε πουθενά κανένα καταφύγιο»

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι τα στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δεν έχουν κανένα στοιχείο για συγκεκριμένη ή αξιόπιστη απειλή ή προετοιμασία επίθεσης στο έδαφος της χώρας, προέτρεψε όμως τους πολίτες της χώρας να παραμείνουν σε επαγρύπνηση αυτή την περίοδο των εορτών.

Σε σύντομες δηλώσεις του προς δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στο Εθνικό Κέντρο Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας έξω από την Ουάσινγκτον, ο Ομπάμα σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν επικρατήσει έναντι πολύ σημαντικότερων απειλών και διαβεβαίωσε ότι θα ξεπεράσουν κι αυτές που αντιμετωπίζουν τώρα, προσπαθώντας να καθησυχάσει τους πολίτες.

«Όταν τρομοκράτες επιτυγχάνουν να διαπράξουν κάτι τόσο αποτρόπαιο όπως αυτό που έγινε στο Σαν Μπερναρντίνο αυτό μας πληγώνει την καρδιά μεν, αλλά κάνει ακόμη πιο άκαμπτη την αποφασιστικότητά μας να αντλήσουμε όποια μαθήματα μπορούμε και να προχωρήσουμε σε όποιες βελτιώσεις είναι απαραίτητες» στο πεδίο της εσωτερικής ασφάλειας, πρόσθεσε ο ίδιος. Καθώς η απειλή εξελίσσεται, υπογράμμισε, οι μέθοδοι αντίδρασης των αμερικανικών αρχών επίσης εξελίσσονται. «Μόνιμα προσαρμοζόμαστε, βελτιωνόμαστε, γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί», είπε.

Ο Ομπάμα μολαταύτα κάλεσε τους πολίτες να επαγρυπνούν, σημειώνοντας την πρόκληση που αποτελεί η αντιμετώπιση «μεμονωμένων» τρομοκρατών ή «μικρών πυρήνων τρομοκρατών», όπως ήταν το ζευγάρι που διέπραξε το μακελειό στο Σαν Μπερναρντίνο, στην Καλιφόρνια.

Ακόμη, θυμίζοντας για άλλη μια φορά ότι οι επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) είναι πιο εντατικές από ποτέ, έστειλε ένα μήνυμα προς «τους τρομοκράτες»: «αν θέσετε στο στόχαστρο την Αμερική δεν θα βρείτε πουθενά κανένα καταφύγιο».

Ο Ομπάμα αναμένεται να αναχωρήσει την Παρασκευή από την Ουάσινγκτον για τη Χαβάη, όπου θα κάνει διακοπές με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη, με έναν ενδιάμεσο σταθμό στο Σαν Μπερναρντίνο για να δει μέλη των οικογενειών των θυμάτων του μακελειού, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μπαράκ Ομπάμα
SHARE:

24Media Network