Όρμπαν εναντίον Σόρος: “Θα με κατανοήσετε αν δεν κλάψω”

Όρμπαν εναντίον Σόρος: “Θα με κατανοήσετε αν δεν κλάψω”
Ο Βίκτορ Ορμπάν AP

Να μην προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική πριν απ' τις ευρωεκλογές του 2019 ζητά ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας και εναντιώνεται στα OSF του Σόρος

Ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν προειδοποίησε σήμερα ότι κατά τη σύνοδό τους τον Ιούνιο οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα πρέπει να προχωρήσουν σε μεγάλες αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, μιλώντας στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό MR1.

Σύμφωνα με τον Όρμπαν, τέτοιου είδους αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν μετά τις ευρωεκλογές του 2019, ώστε να διασφαλιστεί πως οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι θα έχουν άποψη για το θέμα.

Παράλληλα ο ούγγρος πρωθυπουργός επισήμανε ότι αναμένει πως θα συνεχιστεί η διαμάχη του με τη φιλελεύθερη ιδεολογία των Ιδρυμάτων Ανοικτής Κοινωνίας (OSF) που χρηματοδοτεί ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, παρά την απόφαση τους να φύγουν από τη χώρα.

«Θα με κατανοήσετε αν δεν κλάψω», είπε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε σχετικά με την απόφαση των OSF, εκτιμώντας ότι το θέμα της μετανάστευσης θα παραμείνει ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα