Ουκρανία: Την επικείμενη προσάρτηση των τεσσάρων κατεχόμενων περιοχών ανακοίνωσε η Ρωσία

Ουκρανία: Την επικείμενη προσάρτηση των τεσσάρων κατεχόμενων περιοχών ανακοίνωσε η Ρωσία
AP / @Kostiantyn Liberov

Πρόκειται για τις περιοχές Χερσώνα, Ζαπορίζια, Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, στις οποίες τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν τα παράνομα δημοψηφίσματα που προκάλεσαν διεθνείς αντιδράσεις.

Την πρόθεσή της να προσαρτήσει επισήμως τις τέσσερις κατεχόμενες περιφέρειες της Ουκρανίας σε ειδική τελετή την Παρασκευή, γνωστοποίησε σήμερα η Ρωσία. Πρόκειται για τις περιοχές Χερσώνα, Ζαπορίζια, Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, τις οποίες έχουν καταλάβει μερικώς ή ολοκληρωτικά οι ρωσικές δυνάμεις από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι αρχές στις τέσσερις αυτές υπό ρωσική κατοχή περιοχές της Ουκρανίας διεξήγαγαν δημοψηφίσματα για την ένταξή τους στη Ρωσία και ισχυρίστηκαν ότι η πλειοψηφία των κατοίκων τάχθηκε υπέρ της κίνησης αυτής.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα παραστεί αύριο, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Κρεμλίνο για την υπογραφή των συμφωνιών για την ένταξη των κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ.

Τελετή υπογραφής των συμφωνιών για την ένταξη των νέων περιοχών στην Ομοσπονδία της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 15:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο Κρεμλίνο“, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα εκφωνήσει σημαντική ομιλία στη διάρκεια της τελετής“, πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι στη συνέχεια ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί με τους διορισμένους από τη Μόσχα επικεφαλής των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών.

Η Δύση και το Κίεβο έχουν απορρίψει τα δημοψηφίσματα και έχουν προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν την προσάρτηση των εδαφών αυτών στη Ρωσία. Μεταξύ των πιο πρόσφατων αντιδράσεων είναι και η ανάρτηση της πρωθυπουργού της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον: «Η Κριμαία είναι ουκρανική. Το Ντονέτσκ είναι ουκρανικό. Η Χερσώνα είναι ουκρανική. Το Λουχάνσκ είναι ουκρανικό. Η Ζαπορίζια είναι ουκρανική. Η Σουηδία εξακολουθεί να στηρίζει την Ουκρανία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα