Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος: Αμφισβητεί την ταχύτητα μετάλλαξης του κορονοϊού

Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος: Αμφισβητεί την ταχύτητα  μετάλλαξης του κορονοϊού
Εμβόλιο για τον κορονοϊό AP

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι αμφισβητεί τις βρετανικές ανακοινώσεις σχετικά με την ταχύτητα της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι αμφιβάλλει για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ότι η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού θα μπορούσε να είναι έως και 70% πιο μεταδοτική από τον προηγούμενο ιό.

«Πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλες τις δηλώσεις του κ. Τζόνσον με εξαιρετική προσοχή. Αν, εν τούτοις, αληθεύει η δήλωσή του ότι η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού θα μπορούσε να είναι έως και 70% πιο μεταδοτική από τον προηγούμενο ιό, τότε αυτό σημαίνει μόνο ότι τα μέτρα προστασίας μας είναι κατά 70% πιο σημαντικά», είπε ο Μοντγκόμερι σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στα αυριανά φύλλα των εφημερίδων του «Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND) (εκδόσεις Τρίτης), σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού είναι να περιοριστούν οι επαφές και να τηρούνται οι κανόνες απόστασης και υγιεινής. Το γεγονός ότι η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εξαπλώνεται αυτη τη στιγμή στη νοτιοανατολική Αγγλία οφείλεται κυρίως στην αμέλεια των ανθρώπων εκεί. Οι μεταλλάξεις ιών είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό και τις βλέπουμε επίσης ξανά και ξανά σε άλλους παθογόνους ιούς», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Μόνο η φαρμακευτική εταιρεία Biontech έχει ήδη δοκιμάσει το εμβόλιό της σε 19 μεταλλάξεις κορονοϊού και το εμβόλιο έδρασε σε καθεμία από αυτές τις παραλλαγές. Η μετάλλαξη επηρεάζει μόνο μέρος μιας πρωτεΐνης στην επιφάνεια του ιού, αλλά το εμβόλιο στοχεύει σε όλη την πρωτεΐνη», τόνισε στη συνέντευξή του ο Μοντγκόμερι.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα