Πέθανε ο θρύλος του μποξ Περνέλ Γουίτακερ – Παρασύρθηκε από όχημα

Πέθανε ο θρύλος του μποξ Περνέλ Γουίτακερ – Παρασύρθηκε από όχημα
Περνέλ Γουίτακερ AP

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και θρυλικός μποξέρ παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στη Βιρτζίνια Μπιτς, έχοντας διαγράψει μία λαμπρή καριέρα στο χώρο του μποξ επί τρεις δεκαετίες πετυχαίνοντας πολλές κορυφαίες διακρίσεις.

Θλίψη στον κόσμο του αθλητισμού σκόρπισε ο θάνατος σε τροχαίο του θρυλικού μποξέρ Περνέλ Γουίτακερ σε ηλικία 55 ετών.

Ο Γουίτακερ παρασύρθηκεαπό αυτοκίνητο σε διασταύρωση στην πατρίδα του στη Βιρτζίνια Μπιτς. Οι αρχές τον εντόπισαν σοβαρά τραυματισμένο, αργότερα όμως υπέκυψε στα τραύματά του.

Οι συνθήκες του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμη διαλευκανθεί, ο οδηγός ωστόσο του αυτοκινήτου είχε παραμείνει στο σημείο μέχρι να φτάσουν οι αρχές.

Ο Γουίτακερ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες το 1984 και άλλο ένα χρυσό το 1983 στους Παναμερικανικούς. Η καριέρα του διήρκεσε τρεις δεκαετίες, οπότε και κέρδισε πρωταθλήματα σε τέσσερις διαφορετικές κλάσεις βάρους.

Κατάφερε να νικήσει θρυλικούς αντιπάλους, όπως τους Όσκαρ ντε λα Χόγια, Γκρεγκ Χάουγκεν, Χοσέ Λουίς Ραμίρεζ και Χούλιο Κασάρ Τσάβεζ.

Όταν αποσύρθηκε το 2001, είχε ήδη πετύχει ένα αξεπέραστο ρεκόρ 40 νίκες, τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία. Έχει λάβει περίοπτη θέση ανάμεσα στους 10 καλύτερους μποξέρ των τελευταίων 80 ετών, ενώ εισήχθη στο International Boxing Hall of Fame το 2006.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα