Ζελένσκι: Συζητάμε, αλλά δεν θα παραδοθούμε – Το ΝΑΤΟ φοβάται τη Ρωσία

Ζελένσκι: Συζητάμε, αλλά δεν θα παραδοθούμε – Το ΝΑΤΟ φοβάται τη Ρωσία
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι AP

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ανοιχτός στον διάλογο όταν ρωτήθηκε για Κριμαία και Ντονμπάς. "Δεν με ενδιαφέρει πλέον το ΝΑΤΟ".

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε διάλογο, δηλώνοντας και ο ίδιος ανοιχτός για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ακόμα και για ό,τι αφορά στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ABC, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε έτοιμος για διάλογο, αλλά όχι και για άνευ όρων παράδοση: “Είμαι έτοιμος για διάλογο, αλλά δεν θα παραδοθούμε”, ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος, ξεκαθαρίζοντας πως σε ό,τι αφορά Κριμαία και Ντονμπάς, “αυτό που έχει σημασία είναι να βρούμε έναν συμβιβασμό και κάποια κοινά σημεία ώστε οι άνθρωποι να είναι ασφαλείς. Το θέμα μου είναι να πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι σε αυτά τα εδάφη. Ποιος θα τους δεχτεί. Είναι δύο περιοχές που δεν έχουν αναγνωριστεί από κανέναν άλλον πλην της Ρωσίας“.

Παράλληλα, ο Β. Ζελένσκι τόνισε ότι “η Ουκρανία δεν πρόκειται να ικετεύσει, ούτε να πέσει στα γόνατα”, αφού “ούτε η Ουκρανία είναι τέτοια χώρα”, αλλά “ούτε κι εγώ είμαι τέτοιος πρόεδρος”.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε: “Έχασα το ενδιαφέρον μου για αυτό το θέμα αφού συνειδητοποίησα ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να δεχτεί την Ουκρανία. Η συμμαχία φοβάται την αντιπαράθεση με τη Ρωσία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα