Καμπανάκι ΠΟΥ: Η χαλάρωση των μέτρων δεν σημαίνει και τέλος της επιδημίας

Κορονοϊός στην Ολλανδία (Άμστερνταμ). Ένα γκραφίτι που απεικονίζει εργαζόμενη στο σύστημα υγείας με μάσκα σούπερ ήρωα.
Κορονοϊός στην Ολλανδία (Άμστερνταμ). Ένα γκραφίτι που απεικονίζει εργαζόμενη στο σύστημα υγείας με μάσκα σούπερ ήρωα. AP

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί πως η χαλάρωση των μέτρων δεν σημαίνει το τέλος της πανδημίας και επισημαίνει πως θα απαιτηθούν διαρκείς προσπάθειες από τις κυβερνήσεις.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε σήμερα ότι η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων δε σημαίνει το τέλος της επιδημίας και ότι θα απαιτηθoύν «διαρκείς προσπάθειες» από τις κυβερνήσεις και τους πολίτες. 

Η επιβολή μέτρων lockdown μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση της πίεσης της επιδημίας επί μίας χώρας, αλλά τα περιοριστικά μέτρα δεν μπορούν μόνα τους να αντιμετωπίσουν την επιδημία. Οι κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι έχουν την δυνατότητα «να εντοπίζουν, να πραγματοποιούν τεστ, να απομονώνουν και να περιθάλπουν κάθε κρούσμα και να ιχνηλατούν κάθε επαφή», δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο επικεφαλής του ΠΟΥ. 

Ο γενικός διευθυντής του διεθνούς οργανισμού δήλωσε επίσης ότι περί τα 600 νοσοκομεία στον κόσμο θα είναι έτοιμα να δεχθούν ασθενείς για κλινικές δοκιμές φαρμάκων υπό την αιγίδα του ΠΟΥ και ότι ο οργανισμός θα αποστείλει 180 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες αυτόν και τον επόμενο μήνα σε χώρες.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΟΥ, Κορονοϊός, Covid-19, Φάρμακο κορονοϊού
SHARE:

24Media Network