ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κορονοϊός προήλθε από εργαστήριο

Μικροβιολογικό εργαστήριο - φωτογραφία αρχείου
AP

Το κινεζικό ΥΠΕΞ απαντά επικαλούμενο τον ΠΟΥ στις κατηγορίες του Τραμπ ότι ο κορονοϊός προήλθε από εργαστήριο στην Ουχάν.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε τη Μ. Πέμπτη 16/4 πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει πει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κορονοϊός, που έχει μολύνει περισσότερα από δύο εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, δημιουργήθηκε σε εργαστήριο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ζιάο Λιζιάν έκανε την παρατήρηση αυτή απαντώντας σε ερώτηση για τις κατηγορίες ότι ο κορονοϊός δημιουργήθηκε σε ένα εργαστήριο στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά η επιδημία στα τέλη του 2019.

Ο Ζιάο είπε τους δημοσιογράφους κατά την καθημερινή συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο πως οι αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «έχουν πει πολλές φορές πως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο νέος κορονοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο».

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Μ. Τετάρτη 15/4 πως η κυβέρνησή του προσπαθεί να εξακριβώσει εάν και κατά πόσον ο κορονοϊός προήλθε από εργαστήριο στην Ουχάν της Κίνας, και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο υποστήριξε πως το Πεκίνο «πρέπει να μιλήσει ανοικτά» για το τι γνωρίζει.

Ο Ζιάο δεν αναφέρθηκε απευθείας στα σχόλια του Τραμπ.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνα, ΠΟΥ, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network