Πούτιν: "Δεν έχει περάσει η κορύφωση της επιδημίας στη Ρωσία"

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ALEXEI DRUZHININ, SPUTNIK, KREMLIN POOL PHOTO VIA AP

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθάρισε πως δεν έχει παρέλθει η κορύφωση της επιδημίας του κορονοϊού στη Ρωσία, τονίζοντας την ανάγκη για λήψη εκτάκτων μέτρων.

Η κορύφωση της επιδημίας του κορονοϊού στη Ρωσία δεν έχει περάσει ακόμη, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την διάρκεια της διάσκεψης του Ανώτατου Συμβουλίου της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (EAEU).

"Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η κορύφωση της νόσου στη Ρωσία δεν έχει ακόμη περάσει" δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος προσθέτοντας ότι "παρακολουθούμε προσεκτικά την υγειονομικο-επιδημιολογική κατάσταση στην Ρωσία, λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης και άλλα μέτρα, ώστε να αναχαιτίσουμε την διασπορά του κορονοϊού".

ADVERTISING

Ο Ρώσος πρόεδρος προσέθεσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες επιβαρύνεται ουσιαστικά το σύστημα υγείας και επεσήμανε ότι για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των χωρών και των χωρών μελών της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης.

Τέλος, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε την ανάγκη λήψης εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ενώ τόνισε ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία που δέχονται ασθενείς με κορονοϊό θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο για του πολίτες. Παράλληλα υπενθύμισε ότι αυτή τη στιγμή χτίζονται με πρωτοβουλία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας 16 εξειδικευμένα νοσοκομεία τα οποία θα παραδοθούν σύντομα.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Ρωσία, Πούτιν
SHARE:

24Media Network