Πούτιν: "Οι ΗΠΑ παρασιτούν"

Πούτιν: "Οι ΗΠΑ παρασιτούν"

Οξύτατη κριτική στις ΗΠΑ για το ύψος του χρέους τους άσκησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Τόνισε ότι η χώρα ζει πέρα από τις δυνατότητές της εκμεταλλευόμενη το δολάριο

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δευτέρα τις ΗΠΑ ότι "παρασιτούν" σε βάρος της παγκόσμιας οικονομίας με το χρέος τους, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στη λίμνη Σέλιγκερ με μέλη ενός φιλοκυβερνητικού κινήματος νέων.

"Η χώρα ζει με πίστωση, πέρα από τις δυνατότητές της και εναποθέτει ένα μέρος του φορτίου της  στην παγκόσμια οικονομία. Παρασιτεί την παγκόσμια οικονομία χρησιμοποιώντας το μονοπώλιο του δολαρίου", είπε ο Πούτιν.

Ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε το βράδυ της Κυριακής για την αύξηση του ορίου του χρέους απλώς "μεταθέτει τη λήψη αποφάσεων για τη ρύθμιση του προβλήματος", πρόσθεσε, μην παραλείποντας ωστόσο να χαιρετίσει "την υπευθυνότητα και την κοινή λογική" που έδειξε η Ουάσινγκτον αποφεύγοντας τη στάση πληρωμών.

"Η αμερικανική οικονομία είναι μια από τις ατμομηχανές της παγκόσμιας οικονομίας και δεν είναι καλό πράγμα να υπάρχει αδυναμία" πληρωμών, πρόσθεσε.

"Ορισμένες χώρες, όπως η Ρωσία και η Κίνα, έχουν σημαντικά αποθέματα δολαρίων αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτό, το πρόβλημα είναι ότι ολόκληρη η οικονομία (αυτών των χωρών) θα μπορούσε να κλονιστεί", κατέληξε ο Πούτιν.

SHARE:

24Media Network