Πραξικόπημα στη Μιανμάρ: Χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν ξανά στους δρόμους

Πραξικόπημα στη Μιανμάρ: Χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν ξανά στους δρόμους
Διαδηλώσεις κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος στη Μιανμάρ Associated Press

Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στη Ρανγκούν, παρά τους φόβους για κλιμάκωση της βίας. Στρατιωτικές μονάδες από άλλες περιοχές, στέλνονται στο σημείο.

Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν σήμερα στους δρόμους της Ρανγκούν εναντίον της στρατιωτικής χούντας, παρά τους φόβους πως θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της καταστολής και της βίας, οι οποίοι εκφράζονται από διάφορες πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Διαδηλώσεις κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος στη Μιανμάρ 2021 Associated Press

«Σήμερα, πρέπει να δείξουμε ότι μαχόμαστε μέχρι το τέλος, να δείξουμε την ενότητά μας και τη δύναμή μας για να δοθεί τέλος στο στρατιωτικό καθεστώς. Ο κόσμος πρέπει να βγει στον δρόμο μαζικά», είπε ένας φοιτητής στο Γαλλικό Πρακτορείο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ειδικός επιτετραμμένος των Ηνωμένων Εθνών, ο Τομ Άντριους, ανέφερε πως φοβάται περαιτέρω κλιμάκωση της βίας στη χώρα μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, καθώς χθες ενημερώθηκε ότι στέλνονται στρατιωτικές μονάδες από άλλες περιοχές «προς τη Ρανγκούν», την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.

Διαδηλώσεις κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος στη Μιανμάρ 2021 Associated Press

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα