Ρωσία: Καταρρακτώδεις βροχές πλημμύρισαν τους δρόμους της Μόσχας

Ρωσία: Καταρρακτώδεις βροχές πλημμύρισαν τους δρόμους της Μόσχας
2021 Alexander Zemlianichenko Jr/AP Photo

Καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν τη Μόσχα, βάζοντας τέλος στο κύμα ζέστης των προηγούμενων ημερών. Αμέτρητες υλικές ζημιές και καταστροφές λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν σήμερα (28/6) στη Μόσχα, όπου καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν τη ρωσική πρωτεύουσα, ξεριζώνοντας δέντρα και πλημμυρίζοντας δρόμους, βάζοντας έτσι “τέλος” σε μια περίοδο ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών.

Πολλές ήταν οι υλικές ζημιές, σύμφωνα με το ΑΠΕ, καθώς από τις σφοδρές ριπές ανέμων ξεκόλλησε μια στέγη, η οποία κατέληξε πάνω σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε δρόμο, κοντά στο κέντρο της πόλης, όπως δείχνουν βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στις μετακινήσεις, καθώς το δίκτυο του μετρό ανέστειλε δρομολόγια λόγω των πλημμύρων, ενώ το κεντρικό κτίριο του κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, ένας ουρανοξύστης, δεν ήταν ορατό από τον δρόμο λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης.

Οι κεραυνοί που έπεσαν προκάλεσαν πυρκαγιά σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στα περίχωρα της πόλης.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο υδράργυρος στη ρωσική πρωτεύουσα ανέβηκε σε επίπεδο ρεκόρ των τελευταίων 120 ετών, στους 34,8 βαθμούς Κελσίου, σε ένα κύμα ζέστης που σάρωσε τη δυτική Ρωσία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα