Ρωσία: Προωθεί νομοσχέδιο που εξισώνει τα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα με τα ναρκωτικά και την αυτοκτονία

Ρωσία: Προωθεί νομοσχέδιο που εξισώνει τα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα με τα ναρκωτικά και την αυτοκτονία
ΛΟΑΤΚΙ+ Getty Images/iStockphoto

Ρώσοι βουλευτές προωθούν νομοσχέδιο, ζητώντας να απαγορευτεί προς όλους η "προπαγάνδα της ΛΟΑΤΚΙ+ κουλτούρας".

Νομοσχέδιο που θα απαγορεύει κάθε πληροφορία που σχετίζεται με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα φαίνεται πως θέλουν να προωθήσουν Ρώσοι βουλευτές.

Ο ισχύων νόμος απαγορεύει την λεγόμενη “προπαγάνδα” των ΛΟΑΤΚΙ+“, όπως την χαρακτηρίζουν τα ρωσικά μέσα, όταν απευθύνεται σε ανηλίκους.

Όπως μεταδίδουν οι Moscow Times, εάν ψηφιστεί το εν λόγω νομοσχέδιο θα περιορίσει τις “πληροφορίες που αρνούνται τις οικογενειακές αξίες” καθώς και την “προπαγάνδα μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων” που απευθύνεται σε οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα με το επεξηγηματικό σημείωμα που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Κρατικής Δούμας της Κάτω Βουλής.

“Η δημόσια έγκριση και αναγνώριση τέτοιων σχέσεων είναι επικίνδυνη όχι μόνο για τα παιδιά και τους νέους… αλλά για ολόκληρη την κοινωνία”, αναφέρει το σημείωμα.

Σύμφωνα με τους βουλευτές που βρίσκονται πίσω από το νομοσχέδιο, η προώθηση ενός τρόπου ζωής χωρίς παιδιά και των μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων είναι τόσο επικίνδυνες για τη ρωσική κοινωνία, όσο η προπαγάνδα των ναρκωτικών, η αυτοκτονία και ο εξτρεμισμός.

Η νομοθεσία θα επιτρέπει επίσης στις αρχές να απαγορεύουν ιστοτόπους που περιέχουν “απαγορευμένες πληροφορίες” σχετικά με ΛΟΑΤΚΙ+ σχέσεις.

Για να γίνει νόμος το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει από την Κρατική Δούμα της Κάτω Βουλής, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Άνω Βουλής, αλλά και να υπογραφεί από τον Πούτιν.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία το 2013 απαγόρευσε την “προπαγάνδα μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων” προς ανηλίκους, μια κίνηση που θεωρείται μέρος της συντηρητικής ατζέντας του Κρεμλίνου. Η απαγόρευση έχει επικριθεί από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υποστηρικτές των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα