Ρωσικό ΥΠΕΞ: 25 χώρες σ’ όλον τον κόσμο έχουν εγκρίνει το Sputnik V

Ρωσικό ΥΠΕΞ: 25 χώρες σ’ όλον τον κόσμο έχουν εγκρίνει το Sputnik V
Το εμβόλιο Sputnik-V AP

To ρωσικό ΥΠΕΞ προωθεί το εμβόλιο Sputnik V για τον κορονοϊό και αναφέρει αναλυτικά τις χώρες που το έχουν ήδη εγκρίνει.

Με τον παγκόσμιο ανταγωνισμό των εμβολιών κατά του κορονοϊού να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η Ρωσία προσπαθεί με όλους τους τρόπους να διαφημίσει στον πλανήτη το SputnikV.

Ετσι λοιπόν το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του ενημερώνει ότι το ρωσικό εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί από 25 χώρες (εκτός Ρωσίας) που μοιράζονται σχεδόν σε όλες τις ηπείρους του κόσμου πλην της Ωκεανίας.

Υπάρχουν και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σ’ αυτόν τον κατάλογο; Μόλις μία αλλά υπάρχει. Είναι η Ουγγαρία του Βίκτορ Ορμπαν ο οποίος πηγαίνοντας κόντρα στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε την έγκρισή του στο Sputnik V.

Αξιοσημείωτη είναι η ρωσική διείσδυση-μέσω του εμβολίου-στα Βαλκάνια (Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία) αλλά και στην Αμερική (Κεντρική και Νότια) αφού το Sputnik έχουν ήδη εγκρίνει η Αργεντινή, η Βολιβία, η Βενεζουέλα, η Παραγουάη, το Μεξικό και η Νικαράγουα.

Στο σχετικό tweet οι Ρώσοι δεν παραλείπουν να αναφέρουν ότι το εμβόλιό τους έχει υψηλή αποτελεσματικότητα και ασφάλεια σύμφωνα με όσα έγραψε το κορυφαίο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα