Σαρκοζί: Εκτιμώ πως εξελίχθηκα στο θέμα του γάμου ομοφυλοφίλων

Σαρκοζί: Εκτιμώ πως εξελίχθηκα στο θέμα του γάμου ομοφυλοφίλων

Το νέο βιβλίο του πρώην προέδρου της Γαλλίας έχει γίνει "φύλλο και φτερό" από δημοσιογράφους, φέρνοντας καθημερινά νέες ειδήσεις. Αυτή τη φορά στο θέμα του γάμου ομοφυλοφίλων, ο συντηρητικός αρχηγός των Ρεπουμπλικάνων κάνει πίσω και δέχεται την μήνη των πολέμιων του νόμου

Ο Νικολά Σαρκοζί εγκαινίασε τη νέα χρονιά, η οποία σημειωτέον αποτελεί έτος ορόσημο για την ανάδειξη των υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές του 2017 στη Γαλλία, με ένα βιβλίο με το οποίο φιλοδοξεί να κερδίσει και πάλι την παλιά, χαμένη δημοφιλία του. Όπως σημείωσε ο ίδιος με αφορμή την κυκλοφορία του "αν το βιβλίο έχει έναν σκοπό, μια χρησιμότητα, αυτή είναι πως προέκυψε σε μια στιγμή έκλαμψης, ήθελα να κάνω αυτή την προσπάθεια να αναζητήσω, βαθιά μέσα μου, την αλήθεια μου, τα λάθη μου, όπως και τις επιτυχίες μου".

Έτσι, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, προκύπτει πως ο Γάλλος πολιτικός κάνει στροφή 180ο μοιρών στο θέμα του γάμου ομοφυλοφίλων, ο οποίος και έχει επιτραπεί επί ημερών Φρανσουά Ολάντ στη χώρα, προς απογοήτευση και οργή των φανατικών πολέμιων του νόμου. Να θυμίσουμε εδώ πως ο Νικολά Σαρκοζί είχε χαρακτηρίσει το νόμο Τομπιρά (ο νόμος για την νομιμοποίηση του γάμου) έκτρωμα και είχε μάλιστα δηλώσει πως μια από τις πρώτες του ενέργειες σε περίπτωση επιστροφής στα Ηλύσια Πεδία θα ήταν να τον καταργήσει.

Σήμερα, ο πρώην πρόεδρος επιστρέφει μέσα από το βιβλίο του αναιρώντας τον ίδιο του τον εαυτό. "Είναι ένα θέμα, στο οποίο υποθέτω πως εξελίχθηκα" σημειώνει και εξηγεί: "Πιστεύω πως, δεδομένης της έντασης και του διχασμού της κοινωνίας που προκάλεσε η μέθοδος Ολάντ, είναι το φάρμακο και όχι η ασθένεια το πρόβλημα. Δεν επιθυμώ λοιπόν να νομοθετήσουμε εκ νέου στο θέμα, γιατί η προτεραιότητά μου είναι να ενώσω τους Γάλλους".

Επίθεση στο Σαρκοζί από οργανώσεις που επιδιώκουν την ακύρωση του γάμου

Με τον Σαρκοζί να θεωρεί το θέμα λήξαν, κλείνει μια "μεγάλη" πολιτική πόρτα στις οργανώσεις που εναντιώθηκαν λυσσαλέα στην ψήφιση του νόμου, ώστε αυτός να ακυρωθεί σε περίπτωση εναλλαγής στην εξουσία. Οι εκμυστηρεύσεις του πολιτικού προκάλεσαν όπως είναι φυσικό την έντονη αντίδραση του βασικού φορέα που κινητοποίησε χιλιάδες πολίτες ενάντια στο νόμο Τομπιρά, της οργάνωσης Manif pour Tous.

Με ανακοίνωσή τους σφυροκοπούν τον πρώην πρόεδρο λέγοντας "πως κρύβεται πίσω από την πολιτική ορθότητα και μοιάζει να μην έχει άλλη φιλοδοξία από το να αποφύγει κάθε αναταραχή. Εκφράζουμε την έκπληξή μας μπροστά σε μια τέτοια αστάθεια στις απόψεις του Νικολά Σαρκοζί". Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης μάλιστα ζήτησαν να συναντηθούν με τον πολιτικό για να ενημερωθούν.  Ανάλογη η αντίδραση και της οργάνωσης Sens Commun που καταγγέλλει την "στροφή 180 μοιρών".

Πηγή: 20minutes

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Σαρκοζί κυκλοφορεί βιβλίο με τίτλο 'Η Γαλλία για μια ζωή'

SHARE:

24Media Network