Σε πένθος (ξανά) η Βασίλισσα Ελισάβετ

Σε πένθος (ξανά) η Βασίλισσα Ελισάβετ
H Bασίλισσα Ελισάβετ 'έχασε' την πιο πιστή της φίλη, μια γυναίκα που ήταν στο πλευρό της από το 1967. AP Photo/Matt Dunham

Η Βασίλισσα Ελισάβετ "έχασε" τον Απρίλιο τον σύντροφο της ζωής της και το Δεκέμβριο την "πιο πιστή φίλη" της.

Oκτώ μήνες μετά την απώλεια του συνοδοιπόρου της σε αυτήν τη ζωή, Πρίγκιπα Φίλιππου, η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι ξανά σε πένθος, μετά την απώλεια μιας εκ των πλέον έμπιστων συνεργατών της.

Η Αν Φόρτουν ΦλιτζΡόι, Δούκισσα του Γκράφτον, υπηρέτησε τη Μονάρχη ως “Mistress of Robes” από το 1967 έως το θάνατο της, στις 3/12. Δηλαδή, ήταν υπεύθυνη για ό,τι αφορούσε τα κοσμήματα και τα ρούχα της Βασίλισσας, αλλά και για το πρόγραμμα των lady-in-waiting -των γυναικών που τελούν χρέη γραμματέων ή παρέας της Ελισάβετ, βάσει πρωτοκόλλου.

Η ΦλιτζΡόι εγκατέλειψε το μάταιο τούτο κόσμο, σε ηλικία 101 χρόνων. Γεννήθηκε το 1920 και αρχικά εκπαιδεύτηκε ως νοσοκόμα, πριν παντρευτεί το Δούκα του Γκράφτον. Άρχισε να δουλεύει στο Παλάτι  όταν ήταν 33 χρόνων και το 1966 διορίστηκε Mistress of Robes. Οι ιστορικοί την έχουν χαρακτηρίσει ως την πιο πιστή φίλη και βοηθό της Ελισάβετ, την οποία ακολουθούσε και στις περιοδείες της. Η μονάρχης είχε αποδώσει στη ΦλιτζΡόι τιμή που προορίζεται μόνο για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Παρότι πενθεί, η Ελισάβετ δέχθηκε την ακρόαση του Πρέσβη της Σομαλίας, Αμντουλκαντίρ Αχμέντ Άμπντι. Έγινε μέσω βιντεοκλήσης, με τον Πρέσβη να είναι στο Μπάκιγχαμ και την Βασίλισσα να είναι στο Κάστρο του Ουίντσορ. Θυμίζουμε πως μετά τη νοσηλεία της, στις 20/10 ακολουθεί τις συμβουλές των γιατρών που της είπαν πως στο εξής είναι χρήσιμο να εκτελεί μόνο τα πιο ελαφρά από τα καθήκοντα της. Αυτές τις ημέρες προετοιμάζει το βίντεο που θα δουν οι πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας ανήμερα των Χριστουγέννων. Τα όσα λέει εκείνη την ημέρα, τα γράφει -παραδοσιακά- μόνη της.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του News 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version