Σερβία: "Η Σερβία δεν θα γίνει πάρκινγκ για τους μετανάστες" ανέφερε ο πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς AP

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς επισήμανε ότι θα ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ώστε να προστατευτούν τα σύνορα της χώρας.

Η Σερβία θα συμπεριφερθεί με γνώμονα την ασφάλεια του κράτους και των πολιτών στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος, επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σχολιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου τα γεγονότα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. «Εάν υπάρξει ανάγκη προστασίας και υπεράσπισης των συνόρων μας, θα ενεργήσουμε αποτελεσματικά. Αυτή τη φορά δεν θα περιμένουμε απαντήσεις από την ΕΕ, αλλά θα συμπεριφερθούμε απόλυτα και αποκλειστικά με βάση την ασφάλεια και την προστασία μας», επισήμανε ο Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε ότι «από τότε που η Τουρκία άνοιξε τα σύνορα και άφησε τους μετανάστες να περάσουν στην ΕΕ, οι σερβικές δυνάμεις ασφαλείας λαμβάνουν μέτρα, συλλέγουν πληροφορίες και θα συμπεριφερθούν ανάλογα με την κατάσταση». Ο Αλεξάνταρ Βούτσις επανέλαβε αυτό που είχε πει και προ ολίγων ημερών, πως δεν θα επιτρέψει να γίνει η Σερβία χώρος συγκέντρωσης μεταναστών.

ADVERTISING

«Αν κάποιος πιστεύει ότι η Σερβία θα πρέπει να γίνει πάρκινγκ για τους μετανάστες, θα του δείξουμε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Με σαφή, αποφασιστικό και αναμφισβήτητο τρόπο τα όργανα του κράτους δεν θα επιτρέψουν την είσοδο στο έδαφος της Σερβίας σε εκείνους τους ανθρώπους που πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας», διεμήνυσε ο Βούτσιτς. Ο πρόεδρος της Σερβίας, στην συνέντευξη Τύπου, εκτίμησε ότι «από την Τουρκία ωθούνται προς τα ελληνικά σύνορα 130.000 μετανάστες» και ανέφερε ότι η Σερβία θα παρακολουθεί τις αντιδράσεις από την ΕΕ, αλλά θα πράξει ό,τι νομίζει πως πρέπει να κάνει για να υπερασπιστεί την ασφάλεια της επικράτειάς της.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Μεταναστευτικό, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τουρκία, Έβρος, Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network