Σικελία: Διαμαρτυρία για το πλοίο που ναύλωσαν ακροδεξιοί για να εμποδίζουν μετανάστες

Σικελία: Διαμαρτυρία για το πλοίο που ναύλωσαν ακροδεξιοί για να εμποδίζουν μετανάστες

Εκπρόσωποι της Ακροδεξιάς ναύλωσαν πλοίο με με στόχο να «κλείσουν τη μεταναστευτική οδό» της Μεσογείου

Δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο λιμάνι της Κατάνης (Σικελία) με το σύνθημα "Closed for racists (κλειστό για τους ρατσιστές)" προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη άφιξη του πλοίου που ναύλωσαν ακροδεξιοί, με στόχο να «κλείσουν τη μεταναστευτική οδό» της Μεσογείου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Περίπου 20 πλεούμενα, καγιάκ, ιστιοφόρα, φουσκωτές λέμβοι, έπλευσαν στο λιμάνι για να ζητήσουν από τις αρχές να εμποδίσουν την πρόσβαση αυτού του πλοίου, του C-Star, που αναμένεται να προσεγγίσει την περιοχή τις επόμενες ημέρες.

«Βρισκόμαστε εδώ (…) για να κλείσουμε σε μια συμβολική ενέργεια το λιμάνι της Κατάνης» εμποδίζοντας την πρόσβαση του πλοίου, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Λούκα Νικότρα, υπεύθυνος στην Ιταλία της Avaaz, της οργάνωσης για την προάσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων.

Το σύνθημα "Closed for racists" αναγραφόταν στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές.

«Πρόκειται καταρχάς για μια έκκληση στις λιμενικές αρχές ώστε να εμποδίσουν αυτό το πλοίου από το να έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει στις θαλάσσιες επιχειρήσεις των ΜΚΟ που σώζουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο» είπε επίσης ο Νικότρα.

Στόχος της επιχείρησης με το όνομα "Defend Europe" (Ας υπερασπιστούμε την Ευρώπη), που διεξάγεται από το ευρωπαϊκό δίκτυο Generation Identitaire (GI), είναι να ανακόπτεται η πορεία και κατόπιν να οδηγούνται πίσω στη Λιβύη τα πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό της Διεθνούς Οργάνωσης για τη Μετανάστευση, περισσότεροι από 111.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει στην Ευρώπη διά της θαλάσσιας οδού από την 1η Ιανουαρίου, εκ των οποίων οι 93.500 στην Ιταλία.

Περισσότεροι από 2.360 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους επιχειρώντας τον διάπλου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Emilio Morenatti)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βρυξέλλες: 46 εκατ. ευρώ στην Ιταλία για το προσφυγικό

Στα 'μαχαίρια' Ιταλία - Ουγγαρία για τους πρόσφυγες

H ΕΕ για την προσφυγική κρίση: Περιορίζονται οι εξαγωγές φουσκωτών στη Λιβύη

SHARE:

24Media Network