Συναγερμός στα γραφεία του Facebook: Πληροφορίες για εντοπισμό πακέτου με σαρίν

Συναγερμός στα γραφεία του Facebook: Πληροφορίες για εντοπισμό πακέτου με σαρίν
Facebook AP

Στην εκκένωση τεσσάρων κτιρίων του διαδικτυακού ομίλου προχώρησαν οι αρχές στην Καλιφόρνια, μετά τον εντοπισμό ενός πακέτου που φέρεται να περιείχε το θανατηφόρο νευροτοξικό αέριο.

Συναγερμός σήμανε στις ΗΠΑ μετά τον εντοπισμό πακέτου που περιείχε το νευροτοξικό αέριο σαρίν στα κεντρικά γραφεία του Facebook στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τις αρχές, ενδέχεται να εκτέθηκαν σε αυτό δύο εργαζόμενοι.

Ειδικότερα, δύο άνθρωποι πιθανόν να εκτέθηκαν σε αέριο σαρίν σε μια εγκατάσταση υπηρεσιών αλληλογραφίας της εταρείας Facebook στο Μένλο Παρκ στην Καλιφόρνια, όπως δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας. “Υπάρχουν δύο πιθανές περιπτώσεις ανθρώπων που εκτέθηκαν, αλλά αυτή τη στιγμή δεν παρουσιάζουν σημάδια ή συμπτώματα”, τόνισε ο Τζον Τζόνσον.

Οι αρχές προχώρησαν στην άμεση εκκένωση τεσσάρων κτιρίων, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία κτίρια έχουν ήδη κριθεί ασφαλή και μπορεί να επιτραπεί η επιστροφή των εργαζόμενων σε αυτά.

Υπενθυμίζεται ότι το σαρίν είναι μια άκρως επικίνδυνη έως θανατηφόρα νευροτοξική ουσία, που έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των όπλων μαζικής καταστροφής και η χρήση του είναι παράνομη από το 1993. Στην ουσία, αποτελεί μια οργανική ένωση του φωσφόρου. Είναι διαυγές, άχρωμο, άγευστο και άοσμο υγρό και χρησιμοποιείται ως χημικό όπλο εξαιτίας της δράσης του ως νευροτοξικού παράγοντα.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version