Σουηδία: Ένταση σε διαδήλωση ακτιβιστών στο Μάλμε – Η αστυνομία απομάκρυνε τη Γκρέτα Τούνμπεργκ

Σουηδία: Ένταση σε διαδήλωση ακτιβιστών στο Μάλμε – Η αστυνομία απομάκρυνε τη Γκρέτα Τούνμπεργκ
Η αστυνομία απομάκρυνε τη Γκρέτα Τούνμπεργκ σε διαδήλωση ακτιβιστών στο Μάλμε AP

Συνολικά έξι ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων και η 20χρονη Τούνμπεργκ, απομακρύνθηκαν από την αστυνομία σε διαδήλωση στο Μάλμε, στη Σουηδία.

Η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ απομακρύνθηκε δια της βίας από αστυνομικούς ενώ συμμετείχε σε κινητοποίηση αποκλεισμού του λιμανιού του Μάλμε, στη Σουηδία, λίγες ώρες αφότου καταδικάστηκε σε πρόστιμο επειδή δεν υπάκουσε στις εντολές της αστυνομίας.

Συνολικά έξι ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων και η 20χρονη Τούνμπεργκ, απομακρύνθηκαν από την αστυνομία επειδή «αρνήθηκαν να συμμορφωθούν» με τις εντολές των αστυνομικών.

Νωρίτερα, δικαστήριο του Μάλμε καταδίκασε τη Σουηδή ακτιβίστρια σε πρόστιμο επειδή στις 19 Ιουνίου, μαζί με άλλους διαδηλωτές, απέκλεισε το λιμάνι της πόλης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χρήση ορυκτών καυσίμων. Μετά την καταδίκη της, η ίδια δήλωσε ότι «δεν θα υποχωρήσει» και ότι πρέπει να τροποποιηθούν οι νόμοι για να προστατευθεί ο πλανήτης. «Είναι παράλογο, εκείνοι που δρουν με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, εκείνοι που σταματούν τη βιομηχανία των ορυκτών καυσίμων, να είναι εκείνοι που πρέπει να πληρώσουν το τίμημα», είπε.

Η περιβαλλοντική οργάνωση «Ta tillbaka framtiden» που οργάνωσε στον σημερινό αποκλεισμό είπε ότι θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τον αγώνα της. «Αν το δικαστήριο επιλέγει να θεωρεί αδίκημα τη δράση μας (σ.σ. διατάραξη της κυκλοφορίας) μπορεί να το κάνει αλλά εμείς ξέρουμε ότι έχουν δικαίωμα να ζήσουμε και η βιομηχανία ορυκτών καυσίμων παραβιάζει αυτό το δικαίωμα», είπε μια εκπρόσωπος της οργάνωσης, η Ίρμα Κιέλστρεμ.

«Εμείς οι νέοι δεν θα περιμένουμε αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε αυτήν τη βιομηχανία που καίει τη ζωή μας», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ο τρόπος δράσης που επέλεξαν οι ακτιβιστές είναι η πολιτική ανυπακοή.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα