Σουηδία: Μεγάλη αύξηση των διασωληνωμένων, την ώρα που το τρίτο κύμα επιταχύνεται

Σουηδία: Μεγάλη αύξηση των διασωληνωμένων, την ώρα που το τρίτο κύμα επιταχύνεται
Ιατρικό προσωπικό στη Σουηδία AP

Κατά 9% αυξήθηκε ο αριθμός των Σουηδών που χρειάζεται να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα. Συνολικά στη χώρα 1.552 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Ο αριθμός των Σουηδών που χρειάζεται να νοσηλευτούν σε μονάδα εντατικής θεραπείας, έχοντας προσβληθεί από την Covid-19, αυξήθηκε κατά 9% σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, την ώρα που η χώρα δίνει μάχη με το τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι υγείας.

Η Σουηδία κατέγραψε 16.427 νέα κρούσματα κορονοϊού από την Παρασκευή, ένας αριθμός μεγαλύτερος από τα 14.063 στο ίδιο διάστημα την περασμένη εβδομάδα.

Συνολικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, 1.552 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Λίγοι παραπάνω από 300 εισήχθησαν σε ΜΕΘ κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, μια αύξηση 9% σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.

«Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μεγάλη εδώ και καιρό», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Τάχα Αλεξάντερσον, αξιωματούχος του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας.

«Η αυξημένη διασπορά δείχνει ότι (η πίεση αυτή) θα αυξηθεί περαιτέρω», συμπλήρωσε.

Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε 28 νέους θανάτους, με το σύνολο των νεκρών από τον νέο κορονοϊό να ανέρχεται σε 13.430.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα