Sputnik V: Το ρωσικό κράτος αναλαμβάνει τη διανομή του εμβολίου για τον κορονοϊό

Sputnik V: Το ρωσικό κράτος αναλαμβάνει τη διανομή του εμβολίου για τον κορονοϊό
Δοκιμές εμβολίου για τον κορονοϊό στη Ρωσία AP

Το ρωσικό εμβόλιο για τον κορονοϊό "Sputnik V" συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στα φάρμακα, για τη διανομή των οποίων αποφασίζει το κράτος.

Στη λίστα των φαρμάκων που διανέμονται από το κράτος εντάχθηκε το Sputnik V, το πρώτο εμβόλιο που αναπτύχθηκε παγκοσμίως για τον κορονοϊό από τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης:

“Σύμφωνα με διάταγμα του Ρώσου πρωθυπουργού, Μιχαήλ Μισούστιν, το πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Ρωσία, συμπεριελήφθη στη λίστα των φαρμάκων, ο τρόπος διανομής των οποίων αποφασίζεται από την κυβέρνηση. Αυτό θα μας επιτρέψει να ελέγχουμε τα αποθέματα του φαρμάκου στις περιοχές (σ.σ. της χώρας) και θα βοηθήσει στην αποφυγή τυχόν έλλειψης”.

Ξεκίνησε η παραγωγή του Sputnik V

Η Ρωσία άρχισε ήδη την παραγωγή του νέου εμβολίου της κατά της COVID-19, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Υγείας της χώρας, το Σάββατο (15/08).

“Η παραγωγή του εμβολίου εναντίον της μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Επιστημονικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια έχει ξεκινήσει”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. 

Τέλος, όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το ρωσικό υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως το εμβόλιο, με την επωνυμία Sputnik V, έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να κτίζει ανοσία απέναντι στον SARS-CoV-2, όμως ορισμένοι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι η Μόσχα μπορεί να βάζει το εθνικό κύρος πάνω από την ασφάλεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα