Στα Τίρανα ο Μπιλ Κλίντον – Θερμή υποδοχή από τον Έντι Ράμα

Στα Τίρανα ο Μπιλ Κλίντον – Θερμή υποδοχή από τον Έντι Ράμα
Μπιλ Κλίντον AP Photo/Matt Rourke

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας εκθείασε τον Μπιλ Κλίντον ως παγκόσμιο ηγέτη, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον μεγαλύτερο φίλο της χώρας μεταξύ των Αμερικανών προέδρων.

Στα Τίρανα για διήμερη επίσκεψη έφτασε την Δευτέρα (03/07) ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, να του επιφυλάσσει θερμή υποδοχή.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, προς τιμήν του Αμερικανού Προέδρου, το όνομα του οποίου στην Αλβανία είναι συνδεδεμένο με την παρέμβαση του ΝΑΤΟ στη Σερβία του 1999 και την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, ο Αλβανός πρωθυπουργός οργάνωσε το απόγευμα της Δυτέρας (03/07) δημόσια εκδήλωση στην κεντρική πλατεία των Τιράνων. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, του κράτους, των πολιτικών κομμάτων, των θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας, εκπρόσωποι του διαπιστευμένου στην Αλβανία διπλωματικού σώματος και πλήθος κόσμου.

Χαιρετίζοντας στην εκδήλωση, ο Έντι Ράμα εκθείασε τον Μπιλ Κλίντον ως παγκόσμιο ηγέτη και περισσότερο, όπως είπε, για την ιστορική δικαίωση του αλβανικού έθνους σχετικά με την υπόθεση του Κοσσυφοπεδίου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για προσωπικό έργο του Κλίντον. Είπε ακόμα ότι οι Αλβανοί είναι ο πιο φιλοαμερικανικός λαός και εσείς, είπε απευθυνόμενος στον Κλίντον, ο μεγαλύτερος φίλος μας μεταξύ των Αμερικανών προέδρων.

Στη συνέχεια χαιρέτισαν στην εκδήλωση ομάδα νέων από το Κοσσυφοπέδιο που φέρουν ως όνομά τους το όνομα του Κλίντον και της συζύγου του Χίλαρυ.

Χαιρετίζοντας τους παρευρεθέντες, ο Μπιλ Κλίντον είπε ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί πολύτιμο θησαυρό στη ζωή του. Κάλεσε τους Αλβανούς να μη απογοητευτούν με τις εξελίξεις και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα όσα μεσολαβούν τελευταία στο Βορά του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα τίμησε τον 42ο πρόεδρος των ΗΠΑ Κλίντον με το υψηλό παράσημο «Το αστέρι της ευγνωμοσύνης για δημόσιο έργο».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα