Στέλεχος της Goldman Sachs παραιτήθηκε αφού έβγαλε εκατομμύρια από το Dogecoin

Στέλεχος της Goldman Sachs παραιτήθηκε αφού έβγαλε εκατομμύρια από το Dogecoin
Dogecoin Shutterstock

Το Dogecoin έχει καταγράψει πτώση άνω του 30% αυτήν την εβδομάδα, αλλά εξακολουθεί να αυξάνεται περισσότερο από 1.000% από τις αρχές του 2021 οδηγώντας διευθυντή της Goldman Sachs να παραιτηθεί χάρη στα υψηλά κέρδη που αποκόμισε.

Ένας από τους ανώτερους διευθυντές της Goldman Sachs στο Λονδίνο παραιτήθηκε από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, αφότου έβγαλε εκατομμύρια από επενδύσεις στο Dogecoin, το κρυπτονόμισμα που έχει αυξηθεί περισσότερο από 1.000% σε αξία φέτος.

Ο Aziz McMahon διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής των πωλήσεων αναδυόμενων αγορών παραιτήθηκε από την τράπεζα, υποστηριζόμενος από διάσημους, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή της Tesla, Elon Musk, του ράπερ Snoop Dogg και του μπασίστα Kiss Gene Simmons.

Το κρυπτονόμισμα Dogecoin αυξήθηκε πάνω από 0,72 $ (0,51 £) έναντι του δολαρίου την περασμένη εβδομάδα εν αναμονή της εμφάνισης του Musk στην επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή των ΗΠΑ Saturday Night Live.

Έχει υποχωρήσει περισσότερο από 30% αυτήν την εβδομάδα, σε περίπου 0,50 $, σύμφωνα με τον Coindesk. Ωστόσο, εξακολουθεί να αυξάνεται περισσότερο από 1.000% από τις αρχές του 2021.

Λίγα είναι γνωστά για το πόσα χρήματα έβγαλε ο Aziz McMahon από το Dogecoin. Ο τραπεζίτης, ο οποίος έχει εργαστεί στη Goldman Sachs για 14 χρόνια, δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό. Ωστόσο, πηγές δήλωσαν ότι πίστευαν ότι ήταν ένα σημαντικό ποσό και ότι έκτοτε είχε αποχωρήσει από τη Goldman Sachs.

Φέρεται ωστόσο να έβγαλε τα χρήματα επενδύοντας στον προσωπικό του λογαριασμό και δεν συμμετείχε στην εμπορία κρυπτονομισμάτων για λογαριασμό της Goldman Sachs.

Ορισμένοι πρώτοι αγοραστές του ψηφιακού νομίσματος πιστεύεται ότι συγκέντρωσαν μικρές περιουσίες καθώς η αξία του Dogecoin ανεβαίνει, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώνυμου ιδιοκτήτη με μερίδιο που εκτιμάται ότι αξίζει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ορισμένοι επενδυτές πιστεύουν ότι τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης θα μπορούσαν να προσφέρουν προστασία έναντι του πληθωρισμού, φοβούμενοι ότι η αξία των νομισμάτων – όπως η λίρα, το δολάριο και το ευρώ – θα μπορούσε να διαβρωθεί καθώς η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη επιταχύνεται φέτος και η πανδημία Covid-19 υποχωρεί.

Ωστόσο, άλλοι προειδοποιούν ότι οι τιμές διατηρούνται μόνο από κερδοσκόπους αγοραστές. Ο Andrew Bailey, κυβερνήτης της Τράπεζας της Αγγλίας, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι επενδυτές κινδύνευαν να χάσουν όλα τα χρήματά τους.

“Θα το πω άλλη μία φορά. Αγοράστε τα μόνο εάν είστε έτοιμοι να χάσετε όλα τα χρήματά σας” είπε, σύμφωνα με τον Guardian.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα