Στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη η πολυαναμενόμενη συνάντηση Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο πρόεδρος Τραμπ
Ο πρόεδρος Τραμπ AP

Την σχετική ανακοίνωση έκανε μέσω twitter ο Αμερικανός πρόεδρος. "Να γίνει μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για την Παγκόσμια Ειρήνη", έγραψε χαρακτηριστικά

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε με ανάρτησή του στο twitter ότι θα συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στις 12 Ιουνίου στην Σιγκαπούρη.

"Η πολυαναμενόμενη συνάντηση μεταξύ του Κιμ Γιονγκ Ουν και εμού θα λάβει χώρα στη Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου. Αμφότεροι θα προσπαθήσουμε να την κάνουμε μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για την Παγκόσμια Ειρήνη!", αναφέρει στην ανάρτησή του ο Τραμπ.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν το πρόγραμμα ανάπτυξης και δοκιμών πυρηνικών όπλων της Β. Κορέας, το οποίο είχε προκαλέσει μεγάλη ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Πιόνγκγιανγκ.

Η ανακοίνωση του Τραμπ ήρθε λίγες μόλις ώρες μετά την άφιξη στις ΗΠΑ τριών Αμερικανών που ήταν κρατούμενοι στην ασιατική χώρα και αφέθηκαν ελεύθεροι από τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Κατά την άφιξή τους ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης θέλει να φέρει την χώρα του "στον πραγματικό κόσμο" και ότι έχει μεγάλες ελπίδες για την επικείμενη συνάντηση, η οποία θα είναι η πρώτη στα χρονικά μεταξύ ενός Αμερικανού προέδρου και ενός ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

"Νομίζω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να κάνουμε κάτι πολύ σημαντικό. Το πιο σημαντικό κατόρθωμά μου θα είναι όταν θα αποπυρηνικοποιήσουμε όλη αυτή την χερσόνησο", είπε ο Τραμπ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, Κιμ Γιονγκ Ουν, ΗΠΑ, Βόρεια Κορέα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τραμπ υποδέχτηκε τους τρεις Αμερικανούς που απελευθέρωσε ο Κιμ

"Ιστορική ευκαιρία" λέει ο Κιμ για τη σύνοδο με Τραμπ

Πομπέο: Η Β. Κορέα πρέπει να καταστρέψει άμεσα το πυρηνικό της πρόγραμμα

ADVERTISING

SHARE: