Συναγερμός στην Ουκρανία: Ένοπλος κρατά 20 ομήρους σε λεωφορείο

Συναγερμός στην Ουκρανία: Ένοπλος κρατά 20 ομήρους σε λεωφορείο
Twitter @Faytuks

Σε κατάσταση ομηρίας βρίσκονται περίπου 20 επιβαίνοντες λεωφορείου στην Ουκρανία, με τον δράστη να απειλεί με όπλα και εκρηκτικά. Στο σημείο μεταβαίνει ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών.

Ένας άνδρας που έχει στην κατοχή του όπλα και εκρηκτικά κρατά ομήρους περίπου 20 επιβάτες ενός λεωφορείου στην πόλη Λουτσκ, στη δυτική Ουκρανία, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

“Ένας άνδρας πήρε τον έλεγχο ενός λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν περίπου 20 άνθρωποι στο κέντρο του Λουτσκ, υπάρχουν εκρηκτικά και όπλα”, διευκρίνισε η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Facebook.

Από την πλευρά του αξιωματούχος της αστυνομίας διευκρίνισε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Telegram ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί από το λεωφορείο, όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Το κέντρο του Λουτσκ, μια πόλη με περίπου 200.000 κατοίκους, έχει κλείσει για την κυκλοφορία, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Βίντεο που μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν το μικρό λεωφορείο σταθμευμένο, με δύο από τα τζάμια του σπασμένα και τις κουρτίνες κλειστές. Αστυνομικοί με πλήρη εξάρτυση έχουν αναπτυχθεί στο σημείο.

Ο δράστης της ομηρίας κάλεσε την αστυνομία και δήλωσε ότι το όνομά του είναι Μαξίμ Πλοχόι, όπως ανέφερε στο Facebook ο Ουκρανός υφυπουργός Εσωτερικών Αντόν Γκεραστσένκο, χωρίς να διευκρινίσει ποια είναι τα αιτήματα ή τα κίνητρα του άνδρα.

“Διαπραγματευόμαστε. Ελπίζουμε να διευθετηθούν όλα με τις διαπραγματεύσεις”, δήλωσε μιλώντας στο AFP, ενώ έκανε λόγο για “περίπλοκη ψυχική κατάσταση” του δράστη.

Δεν έχει εκδηλώσει κανένα συγκεκριμένο αίτημα

Ο επικεφαλής της Εθνικής Αστυνομικής Αρχής, αρμόδιος για θέματα που άπτονται της περιοχής Βολίν, σημείωσε πως ο δράστης δεν έχει κάνει κανένα συγκεκριμένο αίτημα.

«Ανήρτησε τις απαιτήσεις του στο Twitter. Πλέον παρακολουθούμε τα κοινωνικά δίκτυά του. Δεν μας έχει κάνει κανένα συγκεκριμένο αίτημα, (σ.σ. μας είπε) μόνο γενικόλογα σχετικά με τη δυσαρέσκειά του για το σύστημα. Δεν εξηγεί ποιο σύστημα ακριβώς, όμως. Μελετάμε την υπόθεση και προσπαθούμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις. Σήκωνε το τηλέφωνο, αλλά πλέον δεν το κάνει», είπε ο αξιωματούχος.

Στο Facebook ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένκσι σχολίασε ότι “καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να επιλυθεί η κατάσταση χωρίς θύματα. Διατηρώ την κατάσταση υπό τον έλεγχό μου”

Σύμφωνα με το Sputnik, ο Πλοχόι φέρεται να δήλωσε στις αρχές ότι υπάρχει ένα δεύτερο λεωφορείο στην πόλη, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικά. Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένοπλος δράστης έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης, κατά την έγραψε ένα βιβλίο.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter δείχνουν ελεύθερους σκοπευτές της αστυνομίας να επιτηρούν το σημείο όπου βρίσκεται το λεωφορείο από ταράτσες κατοικιών.

Πληροφορίες για πυροβολισμούς

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πυροβολισμούς στην περιοχή. Το όχημα, τα παράθυρα του οποίου είναι σπασμένα, είναι παρκαρισμένο κοντά σε ένα θέατρο της πόλης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα