Σύροι αντάρτες κατέλαβαν πολλά χωριά από το Ισλαμικό Κράτος

Σύροι αντάρτες κατέλαβαν πολλά χωριά από το Ισλαμικό Κράτος

Οι στηριζόμενοι από την Τουρκία, Σύροι αντάρτες κατέλαβαν αρκετά χωριά από το Ισλαμικό Κράτος κοντά στην πόλη Αλ Ράι, ανέφερε αξιωματούχος των ανταρτών

Σύροι αντάρτες που στηρίζονται από την Τουρκία κατέλαβαν αρκετά χωριά από το Ισλαμικό Κράτος κοντά στην πόλη Αλ Ράι, από όπου οι οργανώσεις των ανταρτών εξαπέλυσαν νωρίτερα χθες μια νέα επιχείρηση ενάντια στους τζιχαντιστές του ΙΚ, ανέφερε ένας αξιωματούχος των ανταρτών.

"Κατέλαβαν αρκετά χωριά, περίπου οχτώ. Στην αρχή πήραν τον έλεγχο σε δύο και υπαναχώρησαν, αλλά έπειτα έφτασαν ενισχύσεις και πραγματοποίησαν προέλαση", τόνισε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Ζακάρια Μαλαχίφζι, στέλεχος της οργάνωσης Φαστατκίμ με έδρα το Χαλέπι.

Οι περιοχές που κατέλαβαν οι Σύροι αντικαθεστωτικοί βρίσκονται ανατολικά και νότια του Αλ Ράι, το οποίο απέχει 2χλμ από τα τουρκικά σύνορα.

Τουρκικά άρματα μάχες πέρασαν χθες από το μεθοριακό τουρκικό χωριό Κιλίς τα σύνορα με τη Συρία, κατευθυνόμενα στο χωριό Αλ Ράι, προς υποστήριξη των ανταρτών της συριακής αντιπολίτευσης για την εκδίωξη των τζιχαντιστών του ΙΚ από χωριά, ανοίγοντας έτσι ένα νέο μέτωπο στην περιοχή, μετά την έναρξη της επιχείρηση της Άγκυρας "Ασπίδα του Ευφράτη".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία
SHARE:

24Media Network