Αναρχία και μάχη στο Λονδίνο

Αναρχία και μάχη στο Λονδίνο

Εκτενείς είναι οι αναφορές των βρετανικών ΜΜΕ στα βίαια επεισόδια στο Λονδίνο όπου για τρίτη μέρα συνεχίζονται οι συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία. Αναρχία είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τη κατάσταση (Pics)

Μετά το Λονδίνο, ομάδες εξαγριωμένων, κατά κύριο λόγο νέων, ταράζουν τη ζωή των κατοίκων του Λίβερπουλ, του Μπέρμινχαμ και του Μπρίστολ.

Από τη Δευτέρα, διαδηλωτές κυκλοφορούν στους δρόμους, κάνοντας πλιάτσικο, βάζοντας φωτιά σε κτήρια, οχήματα, κάδους απορριμμάτων και σπάνε βιτρίνες μαγαζιών, ή, πετάνε πέτρες και σπασμένα μπουκάλια στους αστυνομικούς που επιχειρούν να τους αποτρέψουν από το να καταστρέφουν ξένες περιουσίες και να διαταράσσουν την καθημερινότητα των κατοίκων.

Όπως μεταδίδει και το Ρόιτερς, πρόκειται για ξέσπασμα βίας, που διαρκεί εδώ και τρεις ημέρες και αποτελεί τις χειρότερες αναταραχές που έχει ζήσει η χώρα εδώ και δεκαετίες.

Ολόκληρη η Βρετανία είναι συγκλονισμένη με τα όσα διαδραματίζονται ενώ τα ΜΜΕ αναφέρονται εκτενώς στα βίαια επεισόδια.

Αναρχία και μάχη στο Λονδίνο

Η Daily Mail αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της με κεφαλαία γράμματα θέλοντας να δείξει τη σοβαρότητα της κατάστασης "Η αναρχία εξαπλώνεται", σχολιάζοντας πως αυτό συμβαίνει είναι απλά εγκληματικότητα.

Αναρχία και μάχη στο Λονδίνο

Στο ίδιο μοτίβο και η Daily Star γράφει "Αναρχία στην Βρετανία", λέγοντας πως ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να επιστρέψει από τις διακοπές στην Ιταλία καθώς εξαπλώνονται τα βίαια επεισόδια.

Και η εφημερίδα Sun χρησιμοποιεί τη λέξη αναρχία για να περιγράψει τα όσα διαδραματίζονται στη χώρα. Τα επεισόδια εξαπλώνονται, έχουν γίνει 215 συλλήψεις και ο πρωθυπουργός έρχεται άρον άρον πίσω.

Αναρχία και μάχη στο Λονδίνο

Οι Times αναφέρουν πως "ο όχλος εξουσιάζει καθώς η αστυνομία παραδίδει τους δρόμους σε αυτόν". Οι δρόμοι πήραν φωτιά και οι νεαροί καταστρέφουν ό,τι βρουν μπροστά τους τονίζει, τη στιγμή που ο Κάμερον επιστρέφει για να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του βρετανικού κοινοβουλίου.

Αναρχία και μάχη στο Λονδίνο

Η Daily Telegraph υπογραμμίζει και αυτή επίσης ότι ο όχλος εξουσιάζει, και η αστυνομία έχει χάσει τον έλεγχο.

Αναρχία και μάχη στο Λονδίνο

Ο Guardian, βάζει τίτλο "Η μάχη του Λονδίνου", σημειώνοντας πως η χώρα βρίσκεται σε συναγερμό καθώς η βία εξαπλώνεται και η αναρχία κατακλύζει τη πόλη του Μπέρμινγχαμ και όχι μόνο.

Ο Independent, αναφέρει πως η κατάσταση έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου. Φωτιές καίνε σε όλο το Λονδίνο με τη βία να υπάρχει παντού.

Αναρχία και μάχη στο Λονδίνο

Η Daily Express σχολιάζει καυστικά, με τον τίτλο της "Φλεγόμενοι ηλίθιοι", λέγοντας πως κακοποιοί και κλέφτες τρομοκρατούν του δρόμους της Βρετανίας, ενώ το ίδιο καυστική είναι και η Daily Mirror, λέγοντας πως την εξουσία πήραν οι "μάπες".

Αναρχία και μάχη στο Λονδίνο
SHARE:

24Media Network