Τάσσεται η Βασίλισσα Ελισάβετ υπέρ του Brexit;

default image

Η βρετανική εφημερίδα The Sun "έβαλε φωτιές" στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μεταδίδοντας ιδιωτικές συζητήσεις της βασίλισσας να παίρνει θέση υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Σάλος στη Βρετανία μετά από δημοσίευμα της Sun πως η βασίλισσα Ελισάβετ στηρίζει ένθερμα την επιλογή της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του Ιουνίου. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, που ισχυρίζεται πως βασίζει το δημοσίευμά της σε ακλόνητη πηγή, η 89χρονη Ελισάβετ εξέφρασε την έντονη διαφωνία της στον μέχρι πρότινος υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Νικ Κλέγκ κατά τη διάρκεια γεύματος στο κάστρο Γουίντσορ. Συγκεκριμένα φέρεται να του δήλωσε πως πιστεύει ότι η ΕΕ κατευθύνεται προς τη λάθος κατεύθυνση, εδώ και αρκετό καιρό.

Η επίμαχη συζήτηση σε δείπνο με την πρώτη κυβέρνηση Κάμερον έκανε μια σειρά από κυβερνητικά στελέχη να μείνουν με το στόμα ανοιχτό. “Στους ανθρώπους που άκουσαν τη συζήτηση δεν έμεινε αμφιβολία σχετικά με την άποψη της βασίλισσας απέναντι στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση” λέει η πηγή της εφημερίδας. Όπως μάλιστα τονίζει το δημοσίευμα, η βασίλισσα εξέφρασε τους προβληματισμούς της απέναντη στην ενωμένη Ευρώπη και κατά τη διάρκεια συνάντησης με κυβερνητικά στελέχη στα ανάκτορα.

“Η βασίλισσα παραμένει πολιτικά ουδέτερη”

Το Μπάκιγχαμ αντέδρασε στο δημοσίευμα, λέγοντας: “Η βασίλισσα παραμένει πολιτικά ουδέτερη, όπως το έπραξε πάντα εδώ και 63 χρόνια. Δεν θα σχολιάζαμε ποτέ ανώνυμες, πλαστές ανώνυμες πηγές” σημειώνει ο εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας. “Το δημοψήφισμα είναι υπόθεση του βρετανικού λαού”.

Επιπλέον, το Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε πως έστειλαν επιστολή στον Ανεξάρτητο Οργανισμό Δεοντολογίας του Τύπου, σχετικά με το δημοσίευμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα