Τέσσερις νέες συλλήψεις για την αιματηρή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Τέσσερις νέες συλλήψεις για την αιματηρή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Σαν "απλός μετανάστης" είχε μπει στην Τουρκία ο δράστης της επίθεσης στην Πόλη, που κόστισε τη ζωή σε 10 άτομα

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας προχώρησαν την Τετάρτη (13/01) σε τέσσερις ακόμη συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση βομβιστή-καμικάζι στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 Γερμανοί τουρίστες.

«Προχωρήσαμε σήμερα σε τέσσερις νέες συλλήψεις», είπε ο Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους μετά την ενημέρωσή του από αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας για την πορεία των ερευνών σχετικά με την τρομοκρατική ενέργεια.

Ο επικεφαλής της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης της Τουρκίας σημείωσε επίσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ότι έξι από τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε τουριστική περιοχή στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Ο Νταβούτογλου ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης δεν είχε στόχο συγκεκριμένα τους Γερμανούς υπηκόους. Διευκρίνισε ότι είχε μπει στην τουρκική επικράτεια «σαν απλός μετανάστης» και δεν παρακολουθείτο, διότι το όνομά του δεν βρισκόταν σε οποιονδήποτε κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατία.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας διεμήνυσε ακόμη ότι όποιος επιτίθεται στην χώρα του θα βρεθεί αντιμέτωπος με αντίποινα, τη χρονική στιγμή και με τον τρόπο που θεωρεί κατάλληλο η τουρκική κυβέρνηση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γεννημένος στη Σαουδική Αραβία ο καμικάζι της Κωνσταντινούπολης

Τρομοκρατική επίθεση κοντά στην Αγ. Σοφία. Γερμανοί υπήκοοι, 8 από τους 10 νεκρούς

SHARE:

24Media Network