Facebook και Twitter κατέβασαν post του Τραμπ – Έλεγε ότι η γρίπη είναι πιο φονική από τον κορονοϊό

Facebook και Twitter κατέβασαν post του Τραμπ – Έλεγε ότι η γρίπη είναι πιο φονική από τον κορονοϊό
Τα apps των facebook και twitter. AP

Απίστευτος ο Ντόναλντ Τραμπ. Παρότι πάσχει από κορονοϊό και νοσηλεύτηκε, συνεχίζει να υποτιμά την επικινδυνότητα της νόσου εν μέσω προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ.

Το Facebook αποφάσισε να “κατεβάσει” ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία ισχυρίστηκε ότι ο Covid-19 (από τον οποίο πάσχει και ο ίδιος) είναι λιγότερο θανατηφόρος ιός από την εποχική γρίπη.

Όπως αναφέρει το CNN, ο εκπρόσωπος του Facebook Andy Stone επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία διέγραψε την ανάρτηση καθώς παραβίαζε την πολιτική των κανόνων της, σχετικά με την παραπληροφόρηση και τον έλεγχο των fake news που αφορούν τον κορονοϊό.

Ο Τραμπ πολλές φορές έχει υπονομεύσει την επικινδυνότητα του κορονοϊού ενώ συνεχίζει να υποτιμά τη σοβαρότητά του παρότι είναι και ο ίδιος ασθενής. Όπως αναφέρει το CNN, με την ανάρτησή του αυτή, εξισώνει την πανδημία με τη γρίπη, για την οποία υπάρχει εμβόλιο και η αντιμετώπισή της είναι γνωστή.

Το ίδιο μήνυμα αναρτήθηκε και στο Twitter όπου και διεγράφη για τους ίδιους λόγους.

“Η εποχή της γρίπης έρχεται! Πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, πάνω από 100.000 και παρά το εμβόλιο πεθαίνουν από τη γρίπη. Θα κλείσουμε τη χώρα; Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή, όπως μαθαίνουμε να ζούμε με τον Covid, που είναι λιγότερο φονικός για πολλές ομάδες του πληθυσμού”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Τον Αύγουστο, το Facebook και το Twitter αφαίρεσαν μια δημοσίευση του Τραμπ όπου και πάλι διακινούνταν ψευδείς ισχυρισμοί για τον Covid-19. Σε εκείνη την ανάρτησή του δημοσιευόταν απόσπασμα από συνέντευξή του στο Fox News όπου έλεγε πως τα παιδιά “σχεδόν έχουν ανοσία” στον ιό.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον ΠΟΥ ο η εποχική γρίπη σκοτώνει το 0,1% των ανθρώπων που μολύνονται, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τον SARS-CoV-2 είναι δέκα φορές πιο αυξημένα, παρά τα μέτρα αποστασιωποίησης. Παράλληλα, ο εν λόγω ιός μεταδίδεται πιο εύκολα.

Με βάση την γνώμη των ειδικών κάθε άτομο με κορονοϊό φαίνεται να μολύνει κατά μέσο όρο τουλάχιστον 2.2  ανθρώπους,  ενώ αντίστοιχα ο αριθμός για την εποχική γρίπη είναι περίπου 1.3. Φυσικά, για τον Covid-19 δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο ή θεραπεία.

 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα