Το Λος Άντζελες φορολογεί εκατομμυριούχους για να βοηθήσει τους άστεγους

Το Λος Άντζελες φορολογεί εκατομμυριούχους για να βοηθήσει τους άστεγους

Επιπλέον φόρο στους πλούσιους θα επιβάλει το Λος Άντζελες. Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά 46.000 άστεγοι πολίτες

Το Λος Άντζελες σχεδιάζει να επιβάλει επιπλέον φόρο στους εκατομμυριούχους και να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν ως αρωγό στην προσπάθεια μείωσης του αριθμού των αστέγων της πόλης.

Εάν η ιδέα εγκριθεί και εφαρμοστεί, όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια θα πρέπει να καταβάλουν επιπλέον 1 τοις εκατό προσαύξηση σε ό,τι βγάζουν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τοπικής κυβέρνησης, με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν πάνω από 243 εκατ. δολάρια τον χρόνο για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των αστέγων.

Το Los Angeles County Board of Supervisors σχεδιάζει να προτείνει μια δημόσια ψηφοφορία για τον Νοέμβριο, και σύμφωνα με μία έρευνα σχεδόν το 80 τοις εκατό των κατοίκων του LA φαίνεται να τάσσονται υπέρ του νέου φόρου. Ένα από τα κυβερνητικά στελέχη δήλωσε: "Έχουμε μια πρωτοφανή ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη και σημαντική πηγή εσόδων για τη χρηματοδότηση των προσπαθειών μας αναφορικά με τον τερματισμό της έλλειψης στέγασης. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για όλη την υποστήριξη που λαμβάνει αυτή η "κοινής λογικής" πρόταση."

Σύμφωνα με μία μελέτη του LA Homelessness Services Authority, εκτιμάται ότι στο Λος Άντζελες σήμερα ζουν περίπου 46.000 άστεγοι. Στον αντίποδα αυτού του δραματικού φαινομένου, η μέση τιμή ενός σπιτιού στη Westside υπερβαίνει τα 1,2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι εκατομμυριούχοι κάτοικοι της πόλης υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 120.000.

Ο Δήμαρχος του Λος Άντζελες, Eric Garcetti, έχει κηρύξει την πόλη σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης" εξαιτίας του ολοένα αυξανόμενου αριθμού των αστέγων. Στην περίπτωση που το LA County δεν εγκρίνει την εφαρμογή του φόρου στους εκατομμυριούχους, το διοικητικό συμβούλιο εποπτών επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμο να διερευνήσει και άλλες επιλογές.

(Πηγή: Independent)

SHARE:

24Media Network