Τουλάχιστον 11 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς στην Ινλτίμπ

Σύρος Αντάρτης
Σύρος Αντάρτης AP

Ο πόλεμος στη Συρία εξακολουθεί να αφαιρεί ζωές αθώων. Τραγικός ο απολογισμός των τελευταίων βομβαρδισμών στην Ιντλίμπ.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς του συριακού στρατού ενάντια στον τελευταίο θύλακα των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία, όπου μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός είχε επιτευχθεί τον Σεπτέμβριο μεταξύ Ρωσίας - Τουρκίας, ανακοίνωσαν η υπηρεσία διάσωσης Λευκά Κράνη και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε ότι ο στρατός διεξήγαγε επιχειρήσεις απαντώντας σε «τρομοκρατικές παραβιάσεις» της εκεχειρίας στο νότιο τμήμα του θύλακα, στοχοθετώντας οχυρώσεις αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

Οι βομβαρδισμοί έπληξαν την πόλη Μαράτ αλ Νουμάν, σκοτώνοντας 11 αμάχους και τραυματίζοντας 25, καθώς και άλλες πόλεις και χωριά στο νότιο τμήμα του θύλακα, τόνισαν τα Λευκά Κράνη.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται δύο παιδιά. Ο σημερινός απολογισμός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων που έχει καταγραφεί εδώ και μήνες στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τα Λευκά Κράνη, την υπηρεσία διάσωσης που λειτουργεί στα εδάφη των ανταρτών και το Παρατηρητήριο.

Η κατάκτηση του ελέγχου από τζιχαντιστές σε μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ και γειτονικών τοποθεσιών στα βορειοδυτικά αυτό τον μήνα έγειρε ερωτήματα για την εφαρμογή της εκεχειρίας που σύναψαν ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ – σύμμαχος της Ρωσίας και η Τουρκία, που στηρίζει κάποιες φατρίες ανταρτών.

Συγκρούσεις, μεταξύ άλλων και βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν στις γραμμές του μετώπου για το μεγαλύτερο κομμάτι της περιόδου έπειτα από την σύναψη της συμφωνίας, αλλά καμία πλευρά δεν επιχείρησε να καταλάβει νέα εδάφη.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία
SHARE: