Τουρκία: Εκατοντάδες άνθρωποι στην κηδεία του δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε στο Κοτσαέλι

Τουρκία: Εκατοντάδες άνθρωποι στην κηδεία του δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε στο Κοτσαέλι
HTTPS://WWW.SESKOCAELI.COM/

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Τούρκου δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε το Σάββατο στο Κοτσαέλι. Επεισόδιο της χήρας με τον κυβερνήτη.

Εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν την Κυριακή στην κηδεία του δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε το Σάββατο στο Κοτσαέλι, στη βορειοδυτική Τουρκία, με τη χήρα του να ζητά από τις αρχές να λογοδοτήσουν, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ήταν και ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής και αρχισυντάκτης της τοπικής εφημερίδας Ses Kocaeli («Η Φωνή του Κοτσαέλι»), Γκουνγκόρ Αρσλάν, 60 ετών, βρισκόταν στο γραφείο του όταν ένας ένοπλος τον πυροβόλησε πολλές φορές.

ADVERTISING

Σοβαρά τραυματισμένος, πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

Περίπου 400 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν ο κυβερνήτης και ο δήμαρχος της πόλης, καθώς επίσης και βουλευτές και άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι, παρέστησαν στην κηδεία του σήμερα.

Σύμφωνα με τοπικές εφημερίδες, η χήρα του θύματος αποδοκίμασε και ζήτησε λογαριασμό από τον κυβερνήτη του Κοτσαέλι, τον Σεντάρ Γιαβούζ, όταν εκείνος πήγε να την συλλυπηθεί.

«Όπλισαν έναν νεαρό 21 ετών και τον οδήγησαν να διαπράξει αυτόν τον φόνο. Δεν μπορώ να το πιστέψω! Αποδώστε σας παρακαλώ δικαιοσύνη και να με συλλυπηθείτε όταν θα έχετε βρει τους δολοφόνους», είπε η Σούνα Αρσλάν.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία, θα τους βρούμε», απάντησε ο κυβερνήτης.

Ο δράστης συνελήφθη το Σάββατο και φέρεται να ομολόγησε ότι τον «προσέλαβαν» δύο άνδρες για να διαπράξει το έγκλημα, σύμφωνα με την εφημερίδα Evrensel, που υποστηρίζει ότι είδε την κατάθεσή του. Οι τοπικές εφημερίδες ανέφεραν μόνο τα αρχικά του ονόματός του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Media
SHARE:

24Media Network