Τουρκία: Το νέο ξεκίνημα του Αλμπαϊράκ και το αρχοντικό στο Βόσπορο

O Μπεράτ Αλμπαϊράκ.
O Μπεράτ Αλμπαϊράκ. AP

Ο γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ θα ιδρύσει συμβουλευτική εταιρία στην Κωνσταντινούπολη και αναζητά γι' αυτό αρχοντικό στο Βόσπορο.

Μετά από δύο μήνες απόλυτης απουσίας (ακόμη και από τα social media) ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ έδωσε σημεία ζωής.

Οχι ακριβώς ο ίδιος βέβαια. Γνωστός Τούρκος αρθρογράφος, ο Φατίχ Αλταϊλι αποκάλυψε σε ρεπορτάζ του τα επόμενα σχέδια του πρώην υπουργού οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος παραιτήθηκε μέσα στη δίνη της κρίσης της τουρκικής οικονομίας.

Τον τελευταίο καιρό ο άλλοτε πανίσχυρος Αλμπαϊράκ τον πέρασε μεταξύ Τραπεζούντας (όπου βρίσκεται το πατρικό του) και Κατάρ όπου ξεκουράστηκε (άλλωστε το χρήμα δεν του λείπει).

Ολο αυτό τον καιρό που δεν ενημερώνει ούτε καν τους λογαριασμούς του στα social media,ο Αλμπαϊράκ διάβασε πολλά για τον εαυτό του. Οτι είχε μετακομίσει μόνιμα στο Λονδίνο για παράδειγμα. Η αλήθεια είναι, πάντα σύμφωνα με το άρθρο, ότι ο πρώην υπουργός θέλει να δραστηριοποιηθεί οικονομικά στην Κωνσταντινούπολη.

Ο γαμπρός του Ερντογάν αναζητά λοιπόν αρχοντικό στο Βόσπορο στην οποία επιθυμεί να στεγάσει τη νέα του εταιρία η οποία θα προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ξένες επιχειρήσεις εκμεταλλευόμενος έτσι και τις διεθνείς επαφές που "έχτισε" τα χρόνια που βρέθηκε στο πλευρό του Ερντογάν.

Ανθρωποι που τον γνωρίζουν καλά ισχυρίζονται ότι ο Αλμπαϊράκ δεν σκέφτεται, προσώρας τουλάχιστον, να επιστρέψει στην πολιτική. Ισως γιατί οι πολιτικοί του αντίπαλοι έχουν να του καταλογίσουν συγκεκριμένες ευθύνες για το χάος στο οποίο έχει βυθιστεί η τουρκική οικονομία και την ραγδαία πτώση της αξίας της τουρκικής λίρας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ερντογάν
SHARE:

24Media Network